Grillska Gymnasiet i Örebro

På Grillska Örebro kan du satsa på din idrott i kombination med dina studier. Vi har tillgång till fina idrottsanläggningar och du tar dig enkelt hit med buss.

På Grillska Örebro går cirka 370 elever på fyra nationella program och ett introduktionsprogram. Hos oss kan du kombinera gymnasiestudier med idrott på olika nivå, oavsett vilket program du väljer. Vi är nationellt lärosäte för Elitfotboll (NIU) och LIU och erbjuder idrottsprofil inom egen idrottssatsning, personlig träning och e-sport på (EE och ES).

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

Hos oss får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. På alla program ingår en kurs i entreprenörskap och alla elever har möjlighet att driva ett UF-företag. Här finns ett aktivt arbete med samhällsengagemang för att ge dig möjlighet att påverka och göra skillnad – för dig själv, för andra och för samhället.

Tro på din egen förmåga och nå dina mål

Vi jobbar för att stärka elevernas tro på sig själva och på sin egen förmåga, bland annat genom motivation och hälsa.  Vi har en väl fungerande elevhälsa som finns här för dig varje dag. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Örebro.

• EK
  • EE