Grillska Gymnasiet i Örebro

Grillska Örebro är en gymnasieskola med familjär stämning. Skolan ligger i fräscha lokaler, nära goda kommunikationer och har tillgång till fina idrottsanläggningar. Här kan du välja att satsa på idrott i kombination med dina studier.

Skolan har drygt 300 elever fördelade på fem olika program. Hos oss kan du kombinera gymnasiestudier med idrott oavsett vilket program du väljer. Vi är nationellt lärosäte för Elitfotboll (NIU) och erbjuder idrottsprofil inom fotboll, dans, e-sport, egen idrottssatsning och personlig träning.

Engagerade lärare
På Grillska möts du av engagerade lärare som jobbar för att du ska kunna växa. Du har lärarledd undervisning i längre sammanhållna pass och vi jobbar med verklighetsbaserat lärande, entreprenörskap och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. Skolan kännetecknas av den familjära stämningen, där vi bryr oss om varandra. Vi har en väl fungerande elevhälsa som finns här för dig varje dag. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Aktivt samhällsengagemang
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Vi arbetar aktivt med samhällsengagemang och genom olika projekt, föreläsningar och studiebesök får du möjlighet att påverka och göra skillnad lokalt, nationellt och internationellt. Hos oss får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Örebro.

• EK
  • EE