Vi ses på Gymnasieforum på Tingvallahallarna i Karlstad 18-19 okt!
Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till monter C 15:12

Forshagaakademin

ForshagaAkademin är en fristående gymnasieskola som ligger i Forshaga, Värmland.

Här finns spännande gymnasieutbildningar inom sportfiske, hundsport, äventyrsturism samt jakt och viltvård. Vi har riksrekrytering/riksintag vilket innebär att alla elever i Sverige får söka till och gå på ForshagaAkademin. På skolan går också elever från övriga Norden.

Samtliga utbildningar är yrkesprogram, men kan ge behörighet att studera vidare om du väljer att läsa det studieförberedande spåret. Alla elever läser Ung Företagsamhet som ger bra kunskaper om man vill starta eget efter gymnasiet.

SPORTFISKE - Riksrekryterande utbildning, Särskild variant
Utbildningen passar dig som vill arbeta med sportfiske, fiskevård, turism och företagande. Under utbildningen får du lära dig alla typer av sportfiske. På schemat finns bl.a. fiske- och vattenvård, naturguidning, företagande och biologi. I utbildningen ingår flera utbildningsresor t.ex. havsfiske och marinbiologi i Norge, fjällfiske i norra Sverige och resa till klassiska Mörrumsån för lax- och öringfiske.

Efter utbildningen väljer många elever att jobba inom sportfisket med t.ex. guidning och redskapsförsäljning.

HUNDSPORT - Riksintag, NB Djur
Utbildningen där du får lära dig allt om hundar! På schemat finns bl.a. hundhållning, hundens mentalitet, etologi, hunduppfödning, dressyr, djursjukdomar, näringslära och hundens olika användningsområden.

Yrkesutgångar direkt efter gymnasiet är t.ex; instruktör, djurvårdare, hundmassör, jobba med hundfriskvård, på hunddagis eller att bli egen företagare inom hundbranschen. Du kan också välja till att utbilda dig som allmänlydnadsinstruktör genom SBK. Vill man läsa vidare efter hundsportgymnasiet är möjliga yrkesutgångar t.ex. djursjukskötare eller polis.

VILTVÅRD - Riksintag, NB Skog
Det här är utbildningen där du får lära dig jakten som yrke. På schemat finns bl.a. praktiskt skytte, motorsåg/röjsåg, styckning, matlagning i fält, hundträning och naturguidning. Du får prova på jaktmetoder efter olika slags vilt, exempelvis älg, rådjur, hare och fågel. En viktig del är också olika typer av viltvårdsarbete, t.ex. skogsarbete, byggen av torn och odlingar av ”viltfrämjande” växter.

Efter avslutad utbildning finns goda möjligheter att få jobb som t.ex. jaktelev, jaktguide, skogsarbetare eller butiksförsäljare inom redskapshandeln. Flera av våra elever har gått vidare till att jobba på jaktcamper.

ÄVENTYRSTURISM - Riksintag, NB Skog
Det här är utbildningen där du får lära dig allt om naturguidning, turism och företagande. På schemat finns bl.a. äventyrsguidning, ledarskaps- och aktivitetskurser. Under din gymnasietid ingår det ett antal utbildningsmoment och resor där du får testa på bl.a. fjällsäkerhet, skidåkning, skidlärarutbildning, teambuilding och äventyrssporter.

Efter utbildningen kan du t.ex. jobba som natur- och äventyrsguide, skidlärare, turistentreprenör, reseledare, paddelinstruktör eller med butiksförsäljning av frilufts- och outdoorutrustning.

Välkommen till en unik skola som ger dig möjligheten att jobba inom spännande framtidsbranscher!

Idag har våra äventyrselever i åk 3 guidat elever från Språkintro. På schemat stod diverse friluftsaktiviteter i skogarna utanför Forshaga. #forshagaakademin #gymnasium #naturbruk #äventyr #äventyrsturism #språkintro #friluftsliv #guidning

Äntligen matleverans 😃Elever och lärare på Hundsport har just tagit emot foderbeställningen från vår samarbetspartner @royalcaninsweden . Lärare Susanne sitter och prickar av.... och hunden Villgot kollar så att allt blir rätt 😝#forshagaakademin #gymnasium #naturbruk #hundsportgymnasiet #hundsport #royalcanin #hundfoder

Alltid kul med elevernas egna bilder ✨Dessa är från häromdagen när våra sportfiskeelever @wictorwt @hammarstrom_25 och @simon.hjelm var ute och fiskade gädda. "Några mindre ville visa sig men dom stora går kvar där!😉”...meddelar Wictor. #forshagaakademin #gymnasium #naturbruk #sportfiskeakademin #sportfiske #gädda

Stort grattis! Så roligt att få in bilder från våra jakt- &viltvårdselever och deras lyckade älgjaktsveckor 💫💫 #forshagaakademin #gymnasium #naturbruk #viltvårdsgymnasiet #viltvård #jakt #älgjakt #älgjakt2017