På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på GymnasieForumet i Karlstad Innebandy Arena (fd Tingvallahallarna) 17-18 oktober!

Fria Läroverken i Karlstad

Fria Läroverken Karlstad är en gymnasieskola där du får utrymme att göra mer av det du gillar och samtidigt få en riktigt bra utbildning. Vi utgår från dina intressen och låter dem prägla din skolgång. Vi lägger till de bästa pedagogiska metoderna, de mest engagerade lärarna och tydliga strukturer så att du alltid vet vad som gäller. På alla våra program kan vi hjälpa dig att gå ut med högskolebehöriget.

Du vet vad du gillar. Vi vet vad som krävs.
Här utgår vi från elevernas intressen och låter dem prägla hela skolan. Vi lägger till de bästa pedagogiska metoderna, de mest engagerade lärarna och tydliga strukturer så att du alltid vet vad som gäller. I botten lägger vi en riktig utbildning som ger dig kunskap och möjligheter som räcker hela livet. Och under hela resan fram till din examen utmanar och stöttar vi dig att utvecklas steg för steg, lektion för lektion, dag för dag. Vi har både högskoleförberedande och yrkesprogram som kan kombineras med olika intresseområden. Går du ett yrkesprogram kan du alltid få hjälp med att komplettera med kurser för att få högskolebehörighet.

Vårt koncept
Vårt koncept är uppbyggt kring verkligt lärande, entreprenörskap och innovation. Med verkligt lärande menar vi lärande som är förankrat i verkligheten och som går längre och djupare än vad som kan mätas med formella kunskapstester. Här finns inga håltimmar eller tvära kast mellan olika ämnen. Alla lektioner är längre pass med lärare som hjälper dig och där du kan arbeta färdigt i lugn och ro. Stommen i vårt utbildningskoncept är själva mötet mellan elev och lärare. Därför kan vi utan tvekan garantera att du och alla andra elever blir sedda – varje dag och på varje lektion. På så sätt skapar vi trygghet, stöd och en inspirerande arbetsmiljö.

Vår styrka är entreprenörskap – vi vill att alla våra elever oavsett vilket program de har valt ska bli initiativrika och få en förmåga att göra sina liv spännande och meningsfulla. Därför arbetar vi med entreprenöriellt lärande som är ett pedagogiskt förhållningssätt där kunskap, personlig utveckling, nyfikenhet och handlingskraft är bärande värden. I 3:an erbjuds alla elever ”Karriärstart” för att underlätta nästa steg ut i arbetslivet eller in på högskolan. Alla elever – oavsett program – får också träning i att planera och genomföra olika projekt inom ramen för kursen Entreprenörskap.

Vi fokuserar också på innovation och har som ambition att ligga i framkant av utvecklingen. Vi är snabba med att ta till oss av ny forskning och teknik som kan göra undervisningen och lärandet bättre och mer stimulerande. Eftersom det nya lärandet bygger på digital teknik, kommunikation och gemenskap får du tillgång till moderna verktyg som hela tiden uppdateras. Egen dator är en självklarhet och ett naturligt verktyg i skolarbetet. Våra lärare är inte bara engagerade, duktiga pedagoger och specialister på sitt ämne. De arbetar också aktivt med ny teknik för planering och genomförande av undervisningen.

Idrott
Vi erbjuder två olika alternativ för dig som vill kombinera gymnasiestudier med idrott:

LIU: Du tränar två pass per vecka och läser kurserna idrott och hälsa 1 och 2 specialisering. Utbildningen fokuserar på grundläggande teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Ingen särskild uttagning krävs utan du söker till det program du är intresserad av och väljer idrott som tillval.

Vi erbjuder följande idrotter som LIU: Fotboll, Fys & Hälsa, Ishockey, Innebandy.

NIU: Du tränar två till tre pass per vecka och läser de teoretiska kurserna Tränings- och tävlingslära 1 och 2, samt Idrottsspecialisering 1, 2 och 3. Utbildningen fokuserar på avancerad teknisk och taktisk utveckling inom din idrott. Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december.

Vi erbjuder följande idrotter som NIU: Ishockey, Innebandy

E-sport
Gillar du e-sport och vill kombinera det intresset med en utbildning inom IT eller teknik av hög kvalitet? Då har du kommit rätt. E-sport är vårt nyaste intresseområde. Här samlas alla spelintresserade elever en eftermiddag i veckan och lär sig allt om vad som krävs fysiskt så väl som mentalt för att utvecklas inom e-sport.

Precis som för alla våra idrottsutbildningar fokuserar E-sporten på att utveckla fysisk och mental hälsa i samförstånd med teknik och spelstrategier.

Om Fria Läroverken
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Fria Läroverken i Karlstad.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BF
  • SA
  • EK
  • EE
  • TE
  • NA