Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk – för studier och träning
Karlstad Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Fysisk aktivitet gör att du mår bra, får mer ork och energi och därmed kan prestera så bra som möjligt i dina studier. Här kan du kombinera studierna med träning på den nivå som passar just dig. Det spelar ingen roll om du aldrig tidigare har tränat eller om du är elitidrottare.

Ambitiösa studier - för kunskapsutveckling och resultat
Det viktigaste för oss är att du ska lyckas med dina gymnasiestudier. För att du ska lära dig så mycket som möjligt och nå bästa möjliga resultat, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. På schemat har vi också längre arbetspass vilket ger gott om tid för kunskapsutveckling med stöd av läraren.

På Karlstad Fria Läroverk har vi höga förväntningar på dig och du kan ha höga förväntningar på oss. Med tydliga förhållningsregler skapar vi gemensamt arbetsro och en trygg skola. I en lugn skolmiljö med höga förväntningar och ordning och reda får våra lärare maximalt med utrymme att ägna sig åt undervisning och att utmana eleverna att fördjupa sina tankar och resonemang.

Vi erbjuder varje vecka extra studiepass i flertalet av ämnen och du kan också få hjälp med exempelvis studieteknik. De extra studiepassen är bra att gå på när man vill lägga i en extra växel och satsa på att nå högre betyg i någon kurs eller om man behöver extra studietid för att klara kunskapskraven i en kurs.

Träning - för välmående och bättre studiefokus
Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

På Karlstad Fria Läroverk går det både elitidrottare och de som aldrig har hållit på med träning. Vår ambition är att alla ska kunna hitta en träningsform som passar och att träningen ska bli en naturlig del i vardagen. Vi uppmuntrar alla att ta vara på möjligheten att träna under skoldagen.

Vällagad och näringsrik mat hjälper kroppen att må bra, orka och prestera och vi vill att alla äter en bra lunch. Som en del i Karlstad Fria Läroverks koncept gällande studier och träning driver skolan en helt egen skolrestaurang med ett koncept där eleverna själva bestämmer över sin lunchmeny. Allt sköts via en app och upplägget har både gett en högre elevnöjdhet samt elever som har ork att prestera hela dagen.

Skolan erbjuder följande träningsalternativ:
Öppen träning
För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen.

Träningstillval
För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200p). Vi erbjuder följande sex träningstillval:
Fys och hälsa | Fotboll | E-sport | Innebandy | Ishockey | Padel

NIU
För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du tränar tre pass i veckan och läser specialidrottskurser i programfördjupningen och i det individuella valet (ca 500 p).
Skolan erbjuder följande: Innebandy och Ishockey

Är du intresserad och vill veta mer om Karlstad Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan.

Här kan skicka dina frågor till Karlstad Fria Läroverk.

• niu
  • NA