På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på GymnasieForumet i Karlstad Innebandy Arena (fd Tingvallahallarna) den 16 och 17 oktober!

Karlstad Fria Läroverk

Karlstad Fria Läroverk är en gymnasieskola som brinner för att locka fram det bästa ur varje elev, och vi har en tydlig syn på hur det ska gå till. Vi erbjuder trygghet och studiero, och lägger stort fokus på idrott och träning eftersom vi är övertygade om att det är oerhört viktigt för att göra studierna framgångsrika.

Vår ambition är att vara en skola som ligger i framkant på utvecklingen – som inte bara gör som man alltid har gjort utan som tar till sig ny forskning och teknik för att göra undervisningen och lärandet bättre och mer stimulerande. Men först och främst är vi fokuserade på kvalitet. Vi är nämligen övertygade om att det inte finns några genvägar för skolor som vill bli uppskattade och framgångsrika; det är kvaliteten på undervisningen som är nyckeln till ett framgångsrikt lärande för våra elever. Och vi vet att våra lärares skicklighet är den enskilt viktigaste faktorn för våra elevers framgång.

Så här arbetar vi

Det är något speciellt med Fria. När du kommer hit kan du känna det direkt.  Alla som går här och jobbar här är en del av det, och det handlar mycket om fokus. Vi har ett sätt att arbeta som bygger på att du har satt upp mål som du vill uppnå och att du är beredd att satsa för att nå dem. Eftersom vi vill att du ska lyckas med det, arbetar vi med följande viktiga punkter.Trygghet och studiero

För att du ska lyckas under din gymnasietid krävs trygghet och studiero. Därför lägger vi stort fokus på såväl klassrumskultur som strukturerade lektionsupplägg. Ofta med akademisk prägel och gärna i samarbete med närliggande universitet och högskolor. Hos oss ska det alltid vara ordning och reda på lektionerna.Varierad undervisning

Ordning och reda är viktigt men vi nöjer oss inte med det. För att du ska utveckla hela dig och de förmågor som krävs för att ta en aktiv del i samhället krävs variation och kreativitet i undervisningen. Ingen metod är bäst jämt, därför kommer du möta allt från rena föreläsningar till lekfulla gruppuppgifter. Från det digitala, moderna till papper och penna. Lektionerna på Fria är ofta längre än vad du är van vid från grundskolan, vilket ger dig möjlighet att jobba klart med dina uppgifter under lektionen.

Träning
Sist men inte minst. Forskningen pekar entydigt åt samma håll. En person som regelbundet utmanar sin kropp med pulshöjande träning skördar oerhörda vinster. Träningen gör hjärnan mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Kort sagt, kombinationen av studier och träning är oslagbar för att du ska få ut det bästa av dig själv. Därför erbjuder vi alla våra elever möjlighet att träna på skoltid.

Våra idrottstillval
För oss är det viktigt att du hittar ditt sätt att orka hela vägen. På Karlstad Fria Läroverk finns därför något för alla. De som vill har möjlighet att idrotta på skoltid, både på grundläggande och avancerad nivå. I Karlstad erbjuder vi idrotterna Fotboll (LIU), Fys och hälsa (LIU), E-sport (LIU), Innebandy (LIU och NIU) samt Ishockey (LIU och NIU).

Prova på-dag
Är du intresserad av en prova-på-dag så går det bra att höra av sig till na[email protected] eller studie-och yrkesvägledaren på din skola.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Karlstad Fria Läroverk.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BF
  • SA
  • EK
  • EE
  • TE
  • NA