Ekebyholms Gymnasium

Ekebyholms gymnasium ligger strax utanför Rimbo i natursköna Roslagen. Ekebyholms slott, som idag fungerar som skolans lunchrestaurang och gymnasieboende, ligger vid sjön Syningen. I anslutning till skolan finns även en gård med skogsbruk, jordbruk och djurhållning.

Både teoretiska och praktiska kunskaper är viktigt för oss, likaså fysiska och sociala aspekter som god hälsa och gemenskap, allt för att du ska få en positiv utveckling på vår skola. Idrott och hälsa i olika former är ett naturligt inslag i livet på Ekebyholmsskolan även på fritiden.

Vi serverar enbart vegetarisk mat då vi tror att en hälsosam livsstil gynnar inlärningsförmågan och leder till bättre prestationer.

Vi inleder varje skoldag med en kort morgonsamling, där tankar för dagen belyser skolans gemensamma värdegrund i form av exempelvis relationsbeteenden, aktuella händelser och människans frihet under ansvar.

Efter skoltid finns det ett brett utbud av aktiviteter att ta del av. För den musikintresserade finns flera olika körer som övar regelbundet och deltar i konserter och framträdanden runt om i Sverige med jämna mellanrum. Det finns även möjlighet att spela ditt instrument individuellt eller med andra i ensemble. Men även idrottshallen nyttjas flitigt av skolans bollklubb. Volleyboll, basket, fotboll, badminton och innebandy är några exempel på aktiviteter som arrangeras.

Vi har ett gymnasieboende som finns i en naturskön, lugn och historisk slottsmiljö ett stenkast ifrån Ekebyholms gymnasieskola.  Ett rum med gemensamt kök och badrum som delas med andra studenter kan hyras till självkostnadspris om man är elev på skolan.
Boendet är öppet veckans alla dagar, men stänger under loven samt under långhelger.

Här kan skicka dina frågor till Ekebyholms Gymnasium.

• NA