Ekebyholms Gymnasium

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda? Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling? Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid för lärarstöd? Ekebyholms Gymnasium kan då vara ett bra val för dig.

Ny spännande skolprofil med start ht 2022
Ekebyholms gymnasium har satt ihop en helt ny och unik profil – Internationell Humanitär Utveckling (IHU). Dessa kurser som motsvarar 300-400 poäng (av 2500 p), kommer att undervisas på engelska för att förstärka den internationella kommunikationsförmågan ytterligare.

Möjlighet till praktik i fält
Det planeras även för ett nära samarbete med ADRA Sverige och deras internationella samarbetspartners, i syfte att etablera trygga praktikplatser i fält. Eleven får möjlighet att under ca tre-fyra veckor förlägga studierna utanför Sverige.

Undervisning av kurser på engelska
För att förbereda våra elever för kommande studier och livsuppdrag i den alltmer internationella gemenskapen kommer vi att undervisa ett antal kurser på engelska från och med ht 2022.

För en bättre framtid
Skolans ambition är att IHU-profilen ska främja förståelse för andra människor och utveckla den enskildes tolerans och omsorg för kulturell mångfald, grundläggande demokratiska värden, samt förmågan att förstå, lyssna och leva sig in i andras villkor och värderingar.

Ett stort fokus
Vi tror att ungdomar mår bra av att ta del i aktiviteter där fokus ligger utanför sig själv, och där medkänsla, medmänsklighet, solidaritet och engagemang för och med andra medmänniskor, blir mer prioriterat i elevernas världsbild

Om Oss
Som en friskola baserad på kristna värderingar uppmuntrar vi dig oavsett religiös och kulturell världsbild, eller etisk bakgrund att vara dig själv, ditt unika jag och samtidigt lära och förstå att respektera andra. Vi vill vara en skola för alla och värna om din personliga integritet och möjlighet till fria val i livet!

Trygghet
Skolan är belägen strax utanför Rimbo i Norrtälje kommun, tillräckligt nära för att njuta av stadens fördelar, men tillräckligt långt borta från stadens intensitet för att njuta av en rofylld och avstressande naturmiljö.

Koppla av
Vår skola vill fokusera på helhetshälsan hos varje individ. Den näringsriktiga vegetariska maten, psykiskt mående, vila, motion och fysisk aktivitet bidrar till att du lyckas väl med dina studier. Skolan är även belägen i en naturskön historisk miljö nära skog och sjö. En hälsa i balans är en god grund för en positiv utveckling i studierna både på gymnasiet och vidare i livet.

Boendemöjligheter
Skolan erbjuder möjlighet till gymnasieboende bara ett stenkast från skolan. Här måste du ta stort eget ansvar för det egna boendet med delade hygienutrymmen och pentry med andra. Att följa regelverk, hantera tider och skolarbete ger dig en spännande och ansvarsfull utveckling redan under gymnasietiden.

En typisk dag
Som elev på Ekebyholms gymnasium kommer du att få en spännande gymnasietid med minnen och vänner för livet. En typisk dag kan inledas med en gemensam morgonsamling där ni kommer att diskutera viktiga ämnen och etiska dilemman. Undervisningen sker mellan kl. 8.30- 15.50. Efter studietid så finns det gott om tid för fri aktivitet på skolans område. Följ med på utflykter, idrottsturneringar eller lekar och andra roliga aktiviteter.

Prova-på-dagar
Om du undrar hur det är att vara student vid Ekebyholms gymnasium kan du prova på några dagar. Kontakta skolan och boka in prova-på-dagar utan kostnad för dig.

Här kan skicka dina frågor till Ekebyholms Gymnasium.

• NA