Ekebyholms Gymnasium

Välkommen till Ekebyholms Gymnasium!

Letar du efter en gymnasieskola som vågar vara annorlunda?

Söker du en trygg, lugn och vacker skolmiljö med fokus på studiero och kunskapsförmedling?

Är du beredd att ta ett stort eget ansvar i studierna och samtidigt ha gott om tid för lärarstöd?

Ekebyholms Gymnasium kan då vara ett bra val för dig.

Unikt
Som en friskola baserad på kristna värderingar uppmuntrar vi dig oavsett religiös och kulturell världsbild, eller etisk bakgrund att vara dig själv, ditt unika jag och samtidigt lära och förstå att respektera andra. Vi vill vara en skola för alla och värna om din personliga integritet och möjlighet till fria val i livet!

Trygghet
Skolan är belägen strax utanför Rimbo i Norrtälje kommun, tillräckligt nära för att njuta av stadens fördelar, men tillräckligt långt borta från stadens intensitet för att njuta av en rofylld och avstressande naturmiljö.

Koppla av
Vår skola vill fokusera på helhetshälsan hos varje individ. Den näringsriktiga vegetariska maten, psykiskt mående, vila, motion och fysisk aktivitet bidrar till att du lyckas väl med dina studier. Skolan är även belägen i en naturskön historisk miljö nära skog och sjö. En hälsa i balans är en god grund för en positiv utveckling i studierna både på gymnasiet och vidare i livet.

Oberoende
Skolan erbjuder möjlighet till gymnasieboende bara ett stenkast från skolan. Här måste du ta stort eget ansvar för det egna boendet med delade hygienutrymmen och pentry med andra. Att följa regelverk, hantera tider och skolarbete ger dig en spännande och ansvarsfull utveckling redan under gymnasietiden.

NYHETER FÖR Hösten 21!

Från och med höstterminen 2021 kommer du att kunna läsa våra gymnasieprogram med någon av nedanstående profilkurser:

• Profil Körsång
  • Profil Ledarskap
  • Profil Volleyboll

Läs mer om våra profiler på vår webbplats.

Delar av undervisningen kan komma att ges på engelska. Vi ser det som en naturlig utveckling i vår alltmer internationaliserade och globala värld.

En typisk dag på Ekebyholms gymnaisum
Som elev på Ekebyholms gymnasium kommer du att få en spännande gymnasietid med minnen och vänner för livet. En typisk dag kan inledas med en gemensam morgonsamling där ni kommer att diskutera viktiga ämnen, etik och moral. Undervisningen sker mellan kl. 8.30- 15.50. Efter studietid så finns det gott om tid för fri aktivitet på skolans område. Följ med på utflykter, idrottsturneringar eller lekar och andra roliga aktiviteter.

Prova på
Om du undrar hur det är att vara student vid Ekebyholms gymnasium kan du prova på några dagar. Kontakta skolan och boka in en provvecka utan kostnad för dig.

Här kan skicka dina frågor till Ekebyholms Gymnasium.

• NA