Djurgymnasiet Stockholm

Lyssna till ditt hjärta

Djurgymnasiet är en friskola som grundades 2002 och ägs av Animallogos AB. Det är en liten skola med en lugn och trygg atmosfär. Här går ca 280 elever för att följa sina drömmar om en framtid med djur. På skolan är vi cirka 50 st i personalen, allt ifrån lärare, djurvårdare till övrig personal. Moderna lokaler och en trygg miljö genomsyrar vår verksamhet. Dessutom har vi en egen djuravdelning och ett mycket populärt hundcenter med klassrum, dagis och inomhusträningshall.

Hos oss läser du Naturbruksprogrammet, inriktning Djur. Här kombineras gymnasiegemensamma ämnen till exempel engelska, svenska och matematik med olika djurvårdsämnen som är inriktade på våra olika profiler. Utbildningen leder till att du blir väl förberedd för att kunna arbeta med djur.

Djurgymnasiet erbjuder dig en unik yrkesutbildning med djur. Du kan välja mellan Häst, Hund, Djursjukvård eller Djurpark / Sällskapsdjur. Här får du en rolig lärarledd undervisning av högsta kvalitet. Alla lärare och instruktörer i djurkurserna har bred djurkunskap efter att själva ha arbetat med djur under flera år. Efter din examen från Djurgymnasiet har du inte bara tagit steget mot att kunna jobba med djur. Med en utökad studieplan får du också grundläggande behörighet för att kunna söka vidare till universitet och högskola.

Djurgymnasiet är väl etablerad och har ett gott rykte i branschen. Vårt kontaktnät gör att du kan förvänta dig spännande föreläsare, intressanta studiebesök, högklassig praktik och mycket mer.

Här får du dessutom:

• Låna bärbar dator under din studieperiod
  • Fria SL-kort, oavsett hur nära eller långt bort från skolan du bor
  • Fri lunch som serveras i en restaurang i samma kvarter som skolan

Boka ett studiebesök eller en prova-på-dag!
Om du inte har tillfälle att besöka oss på Öppet hus kan du boka ett studiebesök. Vi tar emot intresserade elever på besök under hela läsåret. Skicka ett mejl till vår studie- och yrkesvägledare på [email protected] eller ring 08-744 04 13.

Välkommen!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Djurgymnasiet Stockholm.

• NB