På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Djurgymnasiet Stockholm

Lyssna till ditt hjärta

Djurgymnasiet är en friskola som grundades 2002 och ägs av Animallogos AB. Det är en liten skola med en lugn och trygg atmosfär. På skolan finns ca 280 elever och 50 personal.  Skolan har moderna lokaler och ligger centralt i Stockholm (vid Liljeholmen). Vi har en egen djuravdelning och ett eget hunddagis.

Hos oss läser du Naturbruksprogrammet, inriktning djurvård. Här kombineras gymnasiegemensamma ämnen till exempel engelska, svenska och matematik med olika djurvårdsämnen som är inriktade på våra olika profiler. Utbildningen leder till att du blir väl förberedd för att kunna arbeta med djur.

Djurgymnasiet erbjuder dig en unik yrkesutbildning med djur. Du kan välja mellan Häst, Hund, Djursjukvård eller Djurpark / Sällskapsdjur. En Examen från Djurgymnasiet öppnar inte bara upp för ett intressant yrke. Hos oss kan du få både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet.

Du kommer noggrant förberedd till arbetslivet

  • All undervisning är lärarledd och håller hög kvalitet. Merparten av skolans lärare och instruktörer har specialistkompetens efter att själva ha arbetat med djur under många år.
  • I vår egen djuravdelning lär du dig sköta alla de vanligaste sällskapsdjuren. Vi har också ett eget hunddagis med en avancerad inomhushall för hundträning.
  • Alla elever är garanterade 15 veckors praktik inom sitt kommande yrke.

Boka ett studiebesök eller en prova-på-dag!
Vi tar emot intresserade elever på besök under hela läsåret. Antingen kommer du på ett besök med rundvandring eller så kan du få vara med i en klass under en vanlig skoldag. Skicka ett mejl till vår studie- och yrkesvägledare på [email protected] eller ring 08-744 04 13.

Välkommen!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Mitt nyaste experiment, chiapudding! 10:- styck, först till kvarn så skynda då det bara finns 4st kvar 😋🍓

Ibland kan man behöva lite extra omvårdnad, då är det bra att det finns skickliga elever! #skäggagam #medicinering #djurgymnasiet

Det är inte alltid lätt att ta gulliga bilder på djuren 😅 Ha en fortsatt fin alla❤dag!! Kram!

Kom och fika för djurens skull! Eller fika bara för att det är gott 😋 Skit bra jobbat tjejer från Ds15b! #välgörenhet #wwf

Glad alla ❤️ dag önskar Sonic och Tuva tillsammans med sina kompisar på hundcentret! 🐾 #allahjärtansdag #djurgymnasiet #springerspaniel

Hundtvåorna fick idag lyssna på Madeleine Dahlgren som är uppfödare av Dobermann och tävlar inom sporten IPO, där har hon bl.a representerat Sverige i VM. Här har vi hennes Omar! 🐶 #dobermann #djurgymnasiet