På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kungsholmens Västra Gymnasium

På Kungsholmens Västra Gymnasium är det kunskaper om vad det är att vara människa i en alltmer globaliserad värld som är i fokus. Skolans pedagogiska idéplattform sätter elevens lärande i centrum. På vår skola vill vi stärka elevernas ansvar och inflytande över lärandet.

Våra program och inriktningar

Ekonomiprogrammet
Ekonomi

På inriktningen ekonomi kommer du fördjupa dig inom ekonomi och företagande.
Du läser inriktning- och programfördjupningskurserna:

 • Entreprenörskap och företagande
 • Företagsekonomi 
 • Redovisning
 • Internationell ekonomi

Under ditt sista år får du möjlighet att skapa ditt eget företag tillsammans med andra elever. Fokus kommer vara hållbar utveckling och detta är något som kommer märkas i de flesta kurserna. Hållbar utveckling synliggörs också i kontakterna med näringslivet.

Juridik
På inriktningen juridik kommer du fördjupa dig inom juridik och företagande.
Du läser inriktning- och programfördjupningskurserna:

 • Privatjuridik
 • Affärsjuridik
 • Företagsekonomi
 • Internationell ekonomi.

Under ditt sista år får du möjlighet att skapa ditt eget företag tillsammans med andra elever.

Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap
Under dina år hos oss:

 • fördjupar du dina kunskaper inom psykologi, kriminologi och ungdomskulturer,
 • du undersöker orsakerna till komplexa samhällsfenomen,
 • du lär dig att kritiskt granska information, hur man skriver vetenskapliga uppsatser, och hur du för fram din åsikt,
 • du studerar olika ledarskapsstilar och hur organisationer är uppbyggda.

Samhällsvetenskap
Är du intresserad av juridik och kriminologi? Har du intresse för internationell politik, samhällsvetenskap, mänskliga rättigheter och globala frågor? Då är samhällsprogrammet med juridik på Kungsholmens västra gymnasium det rätta valet för dig! 

Vi vill ge dig tre lärorika och spännande år. Vi samarbetar mellan flera ämnen för att din förståelse ska bli så djup och bred som möjligt kring de samhällsfrågor vi berör. Du kommer fördjupa dig inom juridik och kriminologi. Du studerar lagar, regler och rättsfall inom juridik och teorier om brottslighet, dess orsaker och konsekvenser inom kriminologi. Vi samarbetar just nu med Vinge advokatbyrå och har många intressanta utbyten.

Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap
På naturvetenskapsprogrammet tränar du att analysera och lösa problem, dra slutsatser och tänka kritiskt. I våra ämnesanpassade laborationssalar får du möjlighet att göra egna undersökningar, experiment och laborationer. Vi lägger mycket tid på laborationer för att du ska utveckla förmågan att arbeta naturvetenskapligt. På så vis vävs teori och praktik samman. 

Redan i årskurs 1 och 2 färgas kurserna av vår profil för att fördjupas i årskurs 3 då du läser kurserna naturvetenskaplig specialisering och bioteknik med fokus på tvärvetenskap.

Högskoleförberedande variant av Vård- och omsorgsprogrammet/Vård-och omsorgscollege
Kungsholmens västra gymnasium erbjuder en utbildning av hög kvalitet med lärare som har specialkompetens inom medicin, kirurgi, akutsjukvård, funktionshinderområdet och psykiatri. Hos oss studerar du människan från olika perspektiv och läser bland annat psykologi, hälso- och sjukvård, anatomi och fysiologi. Vi har stora förväntningar på dig och vill att du ska lyckas!

Utbildningen innehåller kurser som ger kompetens att arbeta som undersköterska, skötare, boendestödjare och personlig assistent. Du kan arbeta inom flera olika områden såsom akutsjukvård, räddningstjänst, funktionshinderområdet och psykiatri.

Vi samarbetar med flera högskolor bland annat Karolinska Institutet och Röda Korsets högskola. Efter avslutad examen har du möjlighet att studera vidare till bland annat sjuksköterska och sjukgymnast men möjligheterna är många fler.

På Kungsholmens Västra Gymnasium erbjuder vi även en lärmiljö som är anpassad för dig med hörselnedsättning.

Vår skola erbjuder dig modern hörselteknik, elevhälsa och lärare med kompetens inom hörsel, anpassade gruppstorlekar, akustikanpassade lokaler med möblering för bästa lärmiljö samt läxhjälp som komplement till ordinarie undervisning.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Kungsholmens Västra Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • NA
 • EK
 • SA
 • VO
 • IMV
 • IMY