Beteendevetenskap
Samhällsvetenskapsprogrammet

Är du intresserad av människor? Samspelet dem emellan, konflikthantering och grupprocesser? Då kan inriktningen beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig.

Här ska du få kunskaper i psykologi, sociologi och pedagogik. Andra viktiga ämnen du får fördjupa dig är samhällsvetenskap, kommunikation rättskunskap, socialpsykologi, etnologi och socialantropologi. Du utvecklar förmågan att se samband och bakgrund till reaktioner och handlingar i olika sociala sammanhang.

Ledarskap och kommunikation
Ledarskap är även det ett intressant ämne inom beteendevetenskap. Du kommer att studera hur människor kommunicerar och lär och leder varandra. Du ges då möjlighet att utveckla din egen ledarskapsförmåga. Kunskaper om kommunikation och ledarskap är också en viktig kunskap i många yrken.

Efter gymnasiet är du väl förberedd för högre studier inom samhällsvetenskapliga och humanistiska utbildningar.

Yrken som kanske kan intressera dig som går inriktningen beteendevetenskap är: polis, jurist, psykolog, socionom, lärare eller kriminalvårdare.

Några kurser på inriktningen beteendevetenskap

• Ledarskap och organisation
  • Psykologi 2a
  • Samhällskunskap 2
  • Sociologi

Fullständig programplan för SA kan du se här >>

Skolor med inriktning Beteendevetenskap inom Samhällsvetenskapsprogrammet

• ProCivitas Privata Gymnasium Malmö

ProCivitas Privata Gymnasium har som ambition att vara Sveriges bästa gymnasieskola

• Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Äntligen har Drottning Blankas Gymnasieskola i Nacka öppnat! Intresset för Drottning Blankas n...

• Grillska Gymnasiet i Örebro

Grillska Gymnasiet är Sveriges största idéburna skola utan vinstsyfte och en skola med kvalitet.

• ES
  • Marina Läroverket

OBS! Alla våra utbildningar ger behörighet till högskolan - Välkommen ombord!

• NB
    • MX
  • Thoren Business School Stockholm Medborgarplatsen

Thoren Business School - Affärsgymnasiet för dig som vill mer

• Gullmarsgymnasiet

Vi erbjuder två riksrekryterande utbildningar: Marinbiologisk Spetsutbildning och Naturbruksprogram

• NB
  • Mora Gymnasium

Mora ligger i toppskiktet bland landets idrottskommuner!

• rig
    • IB
    • ES
    • HT
    • FT
    • GSI
    • GS
  • JENSEN gymnasium Lund

När eleverna själva tycker till i våra enkäter så är lärarna det som de tycker är allra bäst!

• Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka

Vi erbjuder gedigna högskoleförberedande program

• Njudungsgymnasiet

En ljus och öppen skola som skapar en positiv och kreativ miljö för ungdomar