Thoren Sports Academy

Nyhet! Öppnar höstterminen 2023! 

“Ska jag satsa fullt ut på min idrott? Då kommer mina studieresultat lida. Ska jag satsa allt på skolan? Då får jag inte tillräckligt med tid till min idrott.” 

Känner du igen dig i dilemmat? Så här behöver det inte vara. På Thoren Sports Academy behöver du inte välja. Skolan finns för att du ska kunna maxa din potential – på och utanför plan. Här kan du möjliggöra din idrottssatsning samtidigt som du får en utbildning i världsklass.  

Idrott & studier

På Thoren Sports Academy får du utöva din idrott på skoltid två gånger i veckan tillsammans med kompetenta lärare och drivna kamrater. När du inte tränar får du en gedigen utbildning i skolan, belägen i centrala Umeå. På Thoren Sports Academy fungerar tränarna även som mentorer, vilket gör att de vet vad du behöver för att klara av din idrottssatsning och dina studier på bästa sätt. 

Verklig erfarenhet & teoretisk kunskap 

På Thoren Sports Academy får du en verklig inblick i och erfarenhet av idrotten på och utanför plan. Detta genom samarbeten med idrottsföreningar, företag och universitet, arbete med evenemang samt föreläsningar av inbjudna gäster. Den teoretiska skolundervisningen är varierad och ämnesövergripande. Lärarna är en viktig pelare i din utveckling, och därför finns de alltid nära till hands – redo att sporra dig att gå steget längre och fånga upp dig när du behöver stöd.

Prestation & hälsa 

På träningspassen är det elittänk som gäller. Skolan ställer höga krav på dig eftersom du kan mer än du tror – och det är så du kan nå, och överträffa, dina mål. Samtidigt kräver elitidrott och akademisk precision balans. Att du mår bra är det absolut viktigaste, och om du inte gör det kan du inte heller utvecklas – oavsett hur ambitiös du är. Därför värderar skolan alltid din hälsa, välmående och trivsel precis lika högt som din prestation. 

Ordning, reda & gemenskap 

Tydliga ordningsregler leder till högre studiero, trygghet och resultat. Samtidigt lägger skolan vikt vid att skapa en god gemenskap och att du ska känna att du tillhör en grupp elitsatsande idrottare. En viktig del i arbetet är att stärka sammanhållningen och lagkänslan, bland annat genom gemensamma aktiviteter.

Våra idrotter 

Hockey 

Du som satsar på en elitkarriär inom hockey kan och borde välja Thoren Sports Academys hockeyprofil. I samarbete med lokala idrottsföreningar får du bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta utvecklas till en spelare på elitnivå. 

Innebandy 

Du som drömmer om en innebandykarriär har en unik möjlighet att göra verklighet av din passion på Thoren Sports Academy. I samarbete med Team ThorenGruppen SK – en av Sveriges främsta innebandyföreningar tillika hem till några av världens bästa innebandyspelare – får du utvecklas till det nästa stora namnet inom sporten. 

Ridsport 

Med en stark vilja och motivation kommer du långt, tillsammans med kompetenta lärare kommer du ännu längre. Du som är intresserad av ridsport kan kombinera ditt intresse med gymnasiestudier på Thoren Sports Academy. Tillsammans med Umeå ryttarförening får du träna och utvecklas inom sporten på skoltid. 

Padel 

På Thoren Sports Academys unika padelprofil får du möjlighet att lira den omåttligt populära sporten på skoltid. Om du är nybörjare eller en van lirare spelar ingen roll, du kan välja profilen oavsett förkunskaper – träningen utgår från dig och din individuella utveckling. 

Idrott och hälsa 

Den här allmänna profilen passar perfekt för dig som är intresserad av idrott, hälsa och välmående samt vill få in mer rörelseglädje i vardagen. Profilen utgår från ett helhetsperspektiv och du får testa på och utöva olika spännande aktiviteter tillsammans med dina skolkamrater.

Efter Thoren Sports Academy 

Utöver en gedigen utbildning och fantastisk idrottslig utveckling tar du efter studenten med dig hälsosamma vanor och en vinnande inställning till livet. Efter studenten har du rätt färdigheter och förutsättningar för att ta nästa steg i din idrottskarriär. Men om du inte vill fortsätta med din satsning är du redo för vidare studier, arbete eller företagande.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Sports Academy.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA
  • FS