Svenska Skolan / El Colegio Sueco

Gymnasiet har i dag cirka 130 elever fördelade på fem klasser. Av dessa är många gäststudenter från olika skolor i Sverige som vanligtvis stannar ett år. Vanligast är att man kommer i åk 2, men vi tar emot gäststudenter i samtliga årskurser på gymnasiet. Att ta studenten i Spanien är ett oförglömligt minne för livet.

Vi tar emot elever som byter ett gymnasieår i Sverige mot ett gymnasieår på Svenska Skolan i Fuengirola. Du kan söka till oss oavsett vilken skola du går på idag, observera dock att du måste vara behörig till något av våra studieförberedande program (EKEKO, NANAT, SABET, SASAM). Innan du ansöker bör du bekanta dig med vår poängplan så du vet vilka kurser som erbjuds i respektive år.

För att trivas, ha kul och klara av studierna hos oss måste du vara stabil, självständig och klara av att bo hemifrån ett helt läsår. Du måste vilja träffa nya vänner och lära dig spanska. Du bör även vara nyfiken, öppen för att saker och ting funderar lite olika mot hemma. Är du dessutom lite äventyrslysten kommer du att ha ett kanonår hos oss. Vänskapen mellan gäststudenterna och skolans övriga elever varar ofta livet ut!

Vi arbetar gemensamt i arbetslag vars viktigaste uppgift är att sätta eleven i fokus. Med skolans schemaupplägg kan vi ge en unik möjlighet att få extra hjälp samtidigt som vi garanterar handledning och lärarledd undervisning på alla lektioner. Vi erbjuder Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och det Samhällsvetenskapsprogrammet.

Som elev på Svenska skolan i Fuengirola, södra Spanien, har du stora möjligheter att utvecklas tack vare våra engagerade och flexibla pedagoger och samtidigt fördjupa dina kunskaper i spanska språket och kulturen då du bor i en spansk värdfamilj. Klimatet här är även optimalt för att på fritiden delta i olika sport- och kulturaktiviteter i närmiljön.

Vi hälsar er varmt välkomna till den svenska skolan i solen!

Här kan skicka dina frågor till Svenska Skolan / El Colegio Sueco.

• NA
  • EK