Vi ses 7 - 9 november på Gymnasiedagarna på Svenska mässan i Göteborg!

Sjölins Gymnasium Göteborg

Mitt i centrala Göteborg kombinerar vi på Sjölins gymnasium hög lärarnärvaro med casemetodiken. Våra lärare finns på plats under hela din skoldag för att undervisa, handleda, diskutera och stötta. Casemetodiken är ett arbetssätt som utgår från verklighetsbaserat lärande och får dig att se samman - hang, tänka kritiskt och arbeta självständigt.

Våra drygt 470 elever studerar i en lugn och trivsam miljö i vackra lokaler. Huset byggdes mot slutet av 1800-talet och här möts gammalt och nytt. Hos oss på Sjölins råder en avspänd atmosfär, en positiv stämning och ömsesidig respekt. Med en kombination av hög lärartäthet och pedagogiskt nytänkande skapar vi tillsammans med våra elever en trygg atmosfär där du utvecklas på dina egna villkor.

Casemetodiken visar dig hur ämnena hänger ihop med varandra och med det som händer i samhället idag. Genom casen kommer du utveckla ett kritiskt tänkande, förmåga att jobba både i grupp och självständigt, bland mycket annat. Verktyg som du kommer ha nytta av när du pluggar vidare.

Beprövade metoder möter nytänkande och skapar en lugn arbetsmiljö där du blir sedd och respekterad. Din vänkrets kommer växa samtidigt som din världsbild utmanas och du får redskapen du behöver inför högskolan.

Vårt mål är att du ska nå långt bortom dina egna förväntningar och växa som person under din tid hos oss. Hög lärartäthet och bra arbetsmetoder är en del, men minst lika viktigt är det att du känner dig sedd och respekterad varje dag. Därför har vi satsat på lugna arbetsmiljöer och en väl fungerande elevhälsa.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Sjölins Gymnasium Göteborg.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA