Rytmus, Göteborg

På Rytmus i Göteborg vill vi att varje elev ska känna att varje dag på skolan innebär en positiv utmaning och en möjlighet. Skolan ska vara en stöttande och trygg miljö där varje individ efter sina förutsättningar alltid uppmuntras att försöka, att vara nyfiken och att utvecklas.

Rytmus är ett av landets ledande musikgymnasium. Vi startade redan 1993 och finns idag i Stockholm, Örebro, Borlänge, Göteborg och Malmö. Lärarna är ofta aktiva musiker eller producenter och utbildningarna är branschnära. Sedan 2011 erbjuder vi också en specialanpassad medieutbildning.

Rytmus musikgymnasium är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara ett av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever som föräldrar och övrig personal.

Våra högkvalitativa undervisningslokaler ligger på bekvämt promenadavstånd från Göteborgs centralstation och är mycket uppskattade av våra elever. Många av våra elever nämner också den karaktäristiska ”Rytmusandan” som finns på skolan, en miljö som ger trygghet och mod där vi tillsammans vågar och kan utvecklas att nå våra mål.

Lokalerna är väl anpassade för utbildningen och på skolan finns vanliga salar för klassrumsundervisning såväl som ljudisolerade ensemblerum och studios. Lokalerna är på nästan 2000 kvm och arkitekter och akustikkonsulter har arbetat med utformningen så vi har fått precis den skola vi vill ha.

Högskolebehörig om du vill plugga vidare efter Rytmus
Det estetiska programmet är högskoleförberedande och till de flesta utbildningar räcker en grundläggande behörighet. Om du behöver fler kurser för särskild behörighet kan du lägga du till dem på ditt individuella val.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Rytmus, Göteborg.

• ES