På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

NTI Gymnasiet Kronhus

NTI Gymnasiet Kronhus står för nyfikenhet, modernitet och verklighetsnära utbildningar. Lärarna är lyhörda och erbjuder undervisning som ligger i framkant för vad som händer inom de branscher vi utbildar för. Stort fokus på entreprenörskap, IT-kompetens, samarbeten med näringslivet och verklighetsbaserad undervisning med stark forskningsanknytning. Den professionella plattformen Lynda används i alla årskurser och programmering finns som individuellt val. Årskurs 2 på svenska skolan i Paris, Madrid eller Bryssel? Starta UF-företag i årskurs 3? Du väljer!

LÄGET
Du hittar oss mitt i Göteborg – på Kronhusgatan 9. En modern och trivsam skola nära tåg, buss och spårvagn.

CERTIFIERAD SKOLA
Vi är certifierade för att utbilda gymnasiekonomer samt som Teknikcollege. Certifierade utbildningar kräver hög kvalitet.

GEMENSKAP
Det finns en öppen kommunikation mellan lärare och elever. Stämningen på NTI Gymnasiet Kronhus präglas av värme och samhörighet!

VÅRA PROGRAM:

NTI TEKNIK – Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik
Vårt program är Teknikcollege-certifierat. Det innebär en kvalitetssäkring med krav på branschnära samarbeten, ämnesöverskridande projekt, en kreativ arbetsmiljö samt en lokal styrgrupp med representanter från näringsliv och högre utbildning. Inom Teknikcollege kan du välja att utöka ditt program och få ett extra diplom som tillägg till ditt avgångsbetyg. Ett försprång till högre utbildning!

NTI IT – El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik
Programmet är certifierat för Teknikcollege. Det innebär att utbildningen möter olika krav på branschnära samarbeten, kreativ arbetsmiljö, teknisk utrustning och en lokal styrgrupp med representanter från näringsliv och högre utbildning. Inom Teknikcollege kan du välja att utöka ditt program och få ett extra diplom som tillägg till ditt avgångsbetyg och ett försprång ut i arbetslivet eller till vidare studier.

NTI NATUR – Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap
Vi ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser.

NTI EKONOMI – Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi
Vårt program är kvalitetssäkrat genom certifieringen Diplomerad gymnasieekonom. Det innebär kvalitativ undervisning med förankring i näringsliv och högskola, samt krav på ämnesöverskridande samarbeten, branschnära projekt, matematik 3b samt moderna språk, lägst steg 2. När du tar examen får du högskolebehörighet och ett diplom som Diplomerad gymnasieekonom vilket ger dig möjlighet att ge dig direkt ut i arbetslivet.

Handel och affärsutveckling – Handels- och administrationsprogrammet med inriktning handel och service
Detta är utbildningen där kreativitet möter affärsmässighet. Vi har väletablerade samarbeten med externa specialister inom t.ex. ledarskap och evenemang. Utbildningen genomförs i en kreativ arbetsmiljö och i ämnesöverskridande projekt. Alla våra elever startar egna företag (UF) i årskurs 3. Detta är ett handelsprogram för dig med ambitioner. Vi ställer krav och har höga förväntningar.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till NTI Gymnasiet Kronhus.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • HA
  • EE
  • TE
  • EK
  • NA