Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 02:40

Motorsportgymnasiet i Anderstorp

Välkommen till skolan som sätter fart på drömmen!

Motorsportgymnasiet erbjuder Fordon- och transportprogrammet med inriktningen Personbilsmekaniker. Inom inriktningen Personbil erbjuder vi en unik, riksrekryterande spetsutbildning som gör dig till racingmekaniker. Skolans läge på motorbanan Scandinavian Raceway ger under racingsäsongen en spännande utsikt från lektionssalarna. Genom aktiva val under utbildningen kan du få högskolebehörighet för vidareutbildning inom andra områden.

Racingmekaniker
Inom inriktningen racingmekaniker arbetar vi nära svensk bilracing och kan erbjuda praktikplatser i de främsta racingteamen i Sverige och även utomlands. Som elev får du lära dig hur olika racingbilar är uppbyggda och du tränar upp dig i att bli mer analytisk för att förstå varför saker och ting kan gå sönder under ett race. Du får även arbeta i olika projekt. Under utbildningens tre år får du komma i kontakt med racingbranschen och i årskurs 2 påbörjas en licenstagning där du går igenom den teoretiska delen och börjar övningsköra med skolans racingbilar. Utbildningen till racingmekaniker ger dig kompetens till att kunna arbeta professionellt i ett racingteam men även grundkompetens som personbilsmekaniker.

Pesonbilsmekaniker
På den traditionella personbilsinriktningen blir du personbilsmekaniker och lär dig att diagnostisera, reparera och serva lätta fordon. Motorsportgymnasiets fordonslärare arbetar utifrån modellen att varva praktik med teori. Läser du om t.ex. bromssystem i den teoretiska delen arbetar du också med bromssystem i verkstaden under den perioden. Efter studenten kan du t.ex. arbeta på en bilverkstad som personbilsmekaniker. Utbildningen ger dig även behörighet till Yrkeshögskolan.

Boende
Motorsportgymnasiet erbjuder sina elever boende på ett elevboende. Elevboendet ligger centralt på Ågatan 43 inne i Anderstorp. Eleverna bor i eget eller delat rum och har tillgång till fullt utrustat kök och gemensamhetsytor. Boendet kostar 2000 kr/månad.

Bostadsbolaget Akka Egendom har lägenheter att erbjuda på flera områden i Anderstorp. För Motorsportgymnasiets räkning har man framförallt riktat in sig på området Månsgatan som ligger närmast skolan. På Månsgatan får eleverna ungdomsrabatt med 500 kr/månad på hyran under hela studietiden på 2:or och 3:or. Lägenheterna hyrs ut med varmhyra och även hushållsel ingår. En tvåa eller trea i området ligger på cirka 4500-6500 kr per månad i hyra.

Information och förmedling sker av Akka Egendom, kontakta dem och tala om att du är elev på Motorsportgymnasiet. Ring dem på 0771-12 00 13 eller besök www.akkaegendom.se.

Du kan ansöka om inackorderingstillägg från CSN.

Välkommen!

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Motorsportgymnasiet i Anderstorp.

• FT
  • IM