På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Motorsportgymnasiet i Anderstorp

Välkommen till skolan som sätter fart på drömmen!

Motorsportgymnasiet erbjuder Fordon- och transportprogrammet med inriktningarna Personbilsmekaniker och Transport. Inom inriktningen Personbil erbjuder vi en unik, riksrekryterande spetsutbildning som gör dig till racingmekaniker. Skolans läge på motorbanan Swedish Raceway ger under racingsäsongen en spännande utsikt från lektionssalarna. Genom aktiva val under utbildningen kan du inom samtliga inriktningar även få högskolebehörighet för vidareutbildning inom andra områden.

  • Racingmekaniker

Inom inriktningen racingmekaniker arbetar vi nära svensk bilracing och kan erbjuda praktikplatser i de främsta racingteamen i Sverige och även utomlands. Som elev får du lära dig hur olika racingbilar är uppbyggda och du tränar upp dig i att bli mer analytisk för att förstå varför saker och ting kan gå sönder under ett race. Du får även arbeta i olika projekt. Under utbildningens tre år får du komma i kontakt med racingbranschen och i årskurs 2 påbörjas en licenstagning där du går igenom den teoretiska delen och börjar övningsköra med skolans racingbilar. Utbildningen till racingmekaniker ger dig kompetens till att kunna arbeta professionellt i ett racingteam men även grundkompetens som personbilsmekaniker.

  • Pesonbilsmekaniker

På den traditionella personbilsinriktningen blir du personbilsmekaniker och lär dig att diagnostisera, reparera och serva lätta fordon. Motorsportgymnasiets fordonslärare arbetar utifrån modellen att varva praktik med teori. Läser du om t.ex. bromssystem i den teoretiska delen arbetar du också med bromssystem i verkstaden under den perioden. Efter studenten kan du t.ex. arbeta på en bilverkstad som personbilsmekaniker. Utbildningen ger dig även behörighet till Yrkeshögskolan.

  • Yrkesförare

Transportinriktningen utbildar dig i trafikkunskap, transportsystem och logistik. Under utbildningen får du med dig alla de trafikkunskaper du behöver i ditt yrkesval – såväl praktiska som teoretiska. Här kommer du även att få genomgå YKB-utbildning (yrkeskompetensbevis) och ADR-utbildning (transport av farligt gods). Efter studenten kan du arbeta som yrkes- eller lastbilsförare och utbildningen ger dig även behörighet till Yrkeshögskolan. 

Boende
Om du flyttar hemifrån för att kunna gå hos oss kan du ansöka om inackorderingstillägg från CSN. På CSNs hemsida hittar du information om hur du gör för att söka tillägget och hur stort tillägg du har rätt att få. Boende väljer du eget eller tillsammans med en kompis genom föräldrars försorg. Från och med höstterminen 2016 erbjuder Motorsportgymnasiet sina elever boende på skolans eget elevboende. Elevboendet ligger centralt på Ågatan 43 inne i Anderstorp. Eleverna bor i eget eller delat rum och har tillgång till fullt utrustat kök och gemensamhetsytor. 

Boendet kostar 2000 kr/månad. Skolan har även ett samarbete med Akka Egendom som har lägenheter att erbjuda på flera områden i Anderstorp.

Välkommen!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter