Motorsportgymnasiet i Anderstorp

Välkommen till skolan som sätter fart på drömmen!

Motorsportgymnasiet erbjuder Fordon- och transportprogrammet med inriktningen Personbilsmekaniker. Inom inriktningen Personbil erbjuder vi en unik, riksrekryterande spetsutbildning som gör dig till racingmekaniker. Skolans läge på motorbanan Scandinavian Raceway ger under racingsäsongen en spännande utsikt från lektionssalarna. Genom aktiva val under utbildningen kan du få högskolebehörighet för vidareutbildning inom andra områden.

Racingmekaniker
Inom inriktningen racingmekaniker arbetar vi nära svensk bilracing och kan erbjuda praktikplatser i de främsta racingteamen i Sverige och även utomlands. Som elev får du lära dig hur olika racingbilar är uppbyggda och du tränar upp dig i att bli mer analytisk för att förstå varför saker och ting kan gå sönder under ett race. Du får även arbeta i olika projekt. Under utbildningens tre år får du komma i kontakt med racingbranschen och i årskurs 2 påbörjas en licenstagning där du går igenom den teoretiska delen och börjar övningsköra med skolans racingbilar. Utbildningen till racingmekaniker ger dig kompetens till att kunna arbeta professionellt i ett racingteam men även grundkompetens som personbilsmekaniker.

Pesonbilsmekaniker
På den traditionella personbilsinriktningen blir du personbilsmekaniker och lär dig att diagnostisera, reparera och serva lätta fordon. Motorsportgymnasiets fordonslärare arbetar utifrån modellen att varva praktik med teori. Läser du om t.ex. bromssystem i den teoretiska delen arbetar du också med bromssystem i verkstaden under den perioden. Efter studenten kan du t.ex. arbeta på en bilverkstad som personbilsmekaniker. Utbildningen ger dig även behörighet till Yrkeshögskolan.

Boende
Motorsportgymnasiet erbjuder sina elever boende på ett elevboende. Elevboendet ligger centralt på Ågatan 43 inne i Anderstorp. Eleverna bor i eget eller delat rum och har tillgång till fullt utrustat kök och gemensamhetsytor.

För att ansöka om plats på boendet, kontakta:
Jeanette Lundh, 0371-177 01 / 073-522 74 42 eller Nicklas Svensk, 073-522 74 30.

Motorsportgymnasiet startade 1997 vid Värmdö Tekniska Gymnasium i Stockholm. Sedan år 2006 finns Motorsportgymnasiet i Anderstorp där skolan finns i depåhuset på Swedish Raceway. Lokalerna ligger precis vid motorbanan där lektionssalarna bjuder på utsikt över start och mål.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Motorsportgymnasiet i Anderstorp.

• FT