Grillska Gymnasiet i Västerås

Grillska Gymnasiet ligger centralt i Västerås, bara några minuters promenad från tåg och bussar. Vi har ljusa och trevliga lokaler, där elever och personal trivs och känner sig trygga. Det är viktigt för oss!

Skolan har cirka 400 elever fördelade på fem nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Hos oss möts du av engagerade lärare som arbetar för att du ska kunna växa. Undervisningen sker i längre arbetspass vilket betyder att en uppgift får ta tid, precis som i arbetslivet.

Framgångsrikt entreprenörskap
Vi jobbar med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. På alla program ingår entreprenörskap och alla får möjlighet att starta ett UF-förtag (Ung företagsamhet). Två år i rad har vi varit Västmanlands största UF-skola och 2018 vann elever från Grillska Västerås SM och blev Årets UF-företag.

En trygg skola
Tryggheten är kärnan i vår verksamhet. På Grillska arbetar du i hemklassrum, i mindre grupper där du blir sedd och har en mentor som följer din utveckling. Vi har en väl fungerande elevhälsa som finns här för dig varje dag. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Du lär dig påverka
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Entreprenörskap, hälsa och samhällsengagemang präglar vår pedagogik. På Grillska får du lära dig hur du kan vara med och påverka och göra skillnad i små och stora frågor. Hos oss får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Västerås.

• EK
  • EE