Grillska Gymnasiet i Västerås

– Allting som vi vill kan vi göra

Här får du lära dig att tro på dig själv, tro på varandra och på framtiden. Vår drivkraft är att rusta dig med kunskap och att inspirera dig så att du kan nå din fulla potential. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Verklighetsnära utbildning
Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning med projekt från verkliga uppdragsgivare. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även stort på elevhälsa med närvarande elevhälsopersonal. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission, våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Västerås har cirka 400 elever. Skolan har goda resultat och är mycket omtyckt med trygga elever som kan rekommendera den till andra. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden samt medlem i Idéburna skolors riksförbund.

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Just nu pågår kvalet till "Årets UF-företag" och på bilden ser ni juryn. Vi på #grillskavasteras håller tummarna för och önskar stort lycka till @cleancutuf, @ungfinans_uf , @smartbookuf och @merchsweden!👋🏻 #ufbästmanland

Trapphuset, egentligen bara en passage men ibland händer det att vi på #grillskavasteras blir kvar här ett tag för att öva på presentationer eller bara umgås lite. #enveckamedgrillskavasteras