Grillska Gymnasiet i Västerås

Vi är skolan för dig som vill gå i en mindre skola med engagerade lärare och en familjär stämning. På Grillska-skolorna arbetar vi efter en pedagogisk modell med fokus på lärande och kunskapsutveckling. Den bottnar i vår värdegrund om varje individs lika värde, där varje elev ska bli sedd, bekräftad och respekterad. Utbildningen präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa, och har en tydlig verklighetsanknytning, oavsett vilket program du väljer.

På Grillska gymnasiet har du sammanhållna längre lektioner. De ger tid för dig att komma in i ämnet och hinna ställa frågor när läraren är tillgänglig. Färre salsbyten, uppstarter och avslut skapar arbetsro och gör det möjligt att variera arbetssätten och ha sammanhängande projekt.

Många av projekten genomförs tillsammans med företag eller organisationer. Det kan handla om att skapa en informationsfilm, genomföra en marknadsundersökning eller vara personlig tränare. Vi tror att elever lär sig mer, får ökade kunskaper och tilltro till sin egen förmåga genom att skapa värde för andra. Målet är att du ska ta studenten med goda kunskaper, en positiv självbild, ett socialt engagemang och en vilja att bidra till ett bättre samhälle för alla.

Från hösten 2022 kan du läsa kursen Rätten & samhället som individuellt val på Ekonomiprogrammet. Det här innebär att du kan läsa alla tre juridikkurser som finns på gymnasiet.

Varför Grillska?

 • Sammanhållna lektionspass – längre lektioner ger arbetsro och varierade arbetssätt.
 • Värdeskapande lärande skapar mening och motivation att lära, ger ökade kunskaper och djupare förståelse.
 • Hälsofrämjande aktiviteter för studiemotivation, hållbara levnadsvanor och balans i livet.
 • Utbildning i personlig utveckling för stärkt självledarskap och ökade chanser att nå dina mål.
 • Lär dig påverka samhället genom bland annat Ung Företagsamhet, förberedande volontärutbildning, omvärldssamtal och projekt.
 • Närvarofrämjande arbete - alla ska ha rätt till sin plats i skolan.
 • Aktiv elevkår – driver påverkansarbete och gemensamma aktiviteter – följ @grillkaren på instagram!
 • Vi kan entreprenörskap och UF - på skolan arbetar Årets UF-lärare (2015 & 2016) och vi har flera gånger fått utmärkelsen Årets UF-skola samt Största UF-skola.

En friskola utan vinstutdelning
Grillska gymnasiet är en friskola som bärs av idén att utbildning gör skillnad. Utbildning förebygger utanförskap och stärker din tro på dig själv och din egen förmåga. Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse – en av Sveriges största idéburna skolaktörer, och vår stiftelsegrundare Stockholms Stadsmission har bedrivit skola sedan 1857. Då vi drivs i stiftelseform sker ingen vinstutdelning, utan skolpengen investeras i våra skolor. Vi drivs av vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle, där elever får kunskap och kraft att göra skillnad – skillnad för sig själva, för andra och för vårt samhälle.

Visa mer

Kontakta Grillska Gymnasiet i Västerås


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Grillska Gymnasiet i Västerås. Grillska Gymnasiet i Västerås hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • TE
 • EK
 • SA
 • EE

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!