På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Grillska Gymnasiet i Västerås

Entreprenörskap och samhällsengagemang – på Grillska Västerås lär du dig hur du kan påverka och göra skillnad. Grillska Gymnasiet ligger centralt i Västerås, bara några minuters promenad från tåg och bussar

Här går cirka 400 elever på fem nationella program. Tryggheten är kärnan i vår verksamhet. På Grillska arbetar du i hemklassrum, i längre lektionspass med en mentor som följer din utveckling.

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På alla program ingår en kurs i entreprenörskap och alla elever har möjlighet att driva ett UF-företag. Två år i rad har vi varit Västmanlands största UF-skola och 2018 vann elever från Grillska Västerås SM och blev Årets UF-företag. Hos oss får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsnära uppgifter och ofta i riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. Här finns ett aktivt arbete med samhällsengagemang för att ge dig möjlighet att påverka och göra skillnad – för dig själv, för andra och för samhället.

Tro på din egen förmåga och nå dina mål

Vi jobbar för att stärka elevernas tro på sig själva och på sin egen förmåga, bland annat genom motivation och hälsa. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte. Det betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Västerås.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • EK
  • EE
  • ES
  • TE