Sandbackaskolan

Natursköna Arvidsjaur ligger mitt i landskapet Lappland cirka 90 mil norr om Stockholm och 11 mil söder om polcirkeln. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen.

Arvidsjaur erbjuder växlande årstider, en vacker natur och ett rikt frilufts- och föreningsliv. Med ett brett utbud av fritidsaktiviteter och naturen inpå knuten är Arvidsjaur en plats där det är enkelt att trivas. Vi har bra kommunikationer och från vår flygplats går det dagliga turer till Stockholm, vintertid även ut i Europa.

Det är i den här omgivningen som Sandbackaskolan finns och bedriver sin verksamhet. Skolan ger utbildning inom sex av de nationella programmen (EK, SA, NA, FT, BF och VO) samt introduktionsprogram (språkintroduktion) och SFI/KomVux. Vi erbjuder små lärgrupper och en proffsig och legitimerad personal fördelade på skolans cirka 440 elever. Entreprenörskap i form av UF är skolans honnörsord.

Nationell Idrottsutbildning, NIU
Från och men hösten 2019 startar vi upp Nationell Idrottsutbildning (NIU) Alpin

Öppet Hus
Elever som är intresserad av att besöka skolan får gärna ta kontakt med vår studie- och yrkesvägledare, Maud Harr på telefon 0960-156 94.

Här kan skicka dina frågor till Sandbackaskolan.

• BF
  • NA