Grillska Gymnasiet i Uppsala

Grillska Gymnasiet Uppsala är en skola med familjär stämning, där elever och personal trivs och känner sig trygga. Här får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.Verklighetsnära projekt

Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning med projekt från verkliga uppdragsgivare. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen.

Utbildning med verklighetsanknytning
Vi har engagerade lärare som jobbar för att du ska kunna växa. Undervisningen sker i längre sammanhållna pass, vi jobbar med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. På alla program ingår en kurs i entreprenörskap och alla får möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung företagsamhet).

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Uppsala har fina lokaler i Ekeby bruk, med goda kommunikationer. Vi har ca 350 elever fördelade på sex nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram samt språkintroduktion. Hos oss kan du välja utbildning utifrån intresseområdena media, ledarskap, it och teknik samt frisör.

E-sport
Väljer du El- och energi eller Teknik kan du kombinera studierna med e-sport och lära dig mer om teknik, taktik och att arrangera LAN. Väljer du frisör får du praktik både i skolans egen salong och hos yrkesverksamma frisörer.

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Engagemang och hälsa viktigt
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Vi jobbar aktivt med samhällsengagemang, och du får lära dig hur du kan påverka i små och stora frågor. Skolan har en väl fungerande elevhälsa, som finns här för dig varje dag. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Uppsala.

• BF
  • HV