På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Vi ses på Uppsalas gymnasiemässa den 14 nov kl. 9-19 på Fyrishov (Hall C & D)!

Grillska Gymnasiet i Uppsala

– Allting som vi vill kan vi göra

Här får du lära dig att tro på dig själv, tro på varandra och på framtiden. Vår drivkraft är att rusta eleverna med kunskap och att inspirera dig till att nå din fulla potential. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Verklighetsnära projekt
Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning med projekt från verkliga uppdragsgivare. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även stort på elevhälsa med närvarande elevhälsopersonal. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska nå sina mål, vara trygga och må bra.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Uppsala har 350 elever, är en omtyckt och trygg skola med goda resultat. Två prickfria skolinspektioner visar också på den höga kvaliteten. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden samt medlem i Idéburna skolors riksförbund.

E-sport
Från hösten 2016 kan du välja E-sport som individuellt val (en valfri möjlighet) på Teknik- och El- och energiprogrammet. Det betyder att du en halvdag i veckan får grundläggande kunskaper och individuell utveckling inom E-sportspel. Träning inom taktik/strategi, etik och moral, fysisk och mental träning.

Hos oss får du:

  • Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Idéburen skola – vad är det? 
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Mysklubben karvar pumpor 🎃

Mysklubben karvar pumpor 🎃

Idag har alla elever som läser fotografisk bild 2 varit på Hans Geddas utställning ▪️ #grillskagymnasiet #grillskagymnasietuppsala #hansgedda

Idag har alla elever som läser fotografisk bild 2 varit på Hans Geddas utställning ▪️
#grillskagymnasiet #grillskagymnasietuppsala #hansgedda

Exakt såhär kul har vi lärare haft på resan! Tack för det, SB15. 🇷🇴 Nu kan man läsa våra tankar efter resan på bloggen: sbinromania.blogg.se #grillska #grillskagymnasiet

Exakt såhär kul har vi lärare haft på resan! Tack för det, SB15. 🇷🇴 Nu kan man läsa våra tankar efter resan på bloggen: sbinromania.blogg.se
#grillska #grillskagymnasiet

Sista dagen i Bukarest! Ett STORT tack till alla som hjälpt oss att samla in pengar till organisationen Project Ruth. En stor del av pengarna gick till att köpa böcker till barnens bibliotek, bl.a. Pippi Långstrump på rumänska. Läs mer på: sbinromania.blogg.se #grillska #grillskagymnasiet

Sista dagen i Bukarest! Ett STORT tack till alla som hjälpt oss att samla in pengar till organisationen Project Ruth. En stor del av pengarna gick till att köpa böcker till barnens bibliotek, bl.a. Pippi Långstrump på rumänska.
Läs mer på:
sbinromania.blogg.se
#grillska #grillskagymnasiet

Idag har alla 1:or varit på HBTQ föreläsning med David Berjlund❤️💛💚💙💜

Idag har alla 1:or varit på HBTQ föreläsning med David Berjlund❤️💛💚💙💜

SB15 har under lördagen varit i Transsylvanien och besökt Bran, slottet som inspirerade Bram Stoker att skriva Dracula. De fick även besöka den historiska staden Brasov. Läs mer på: sbinromania.blogg.se #grillska #grillskagymnasiet

SB15 har under lördagen varit i Transsylvanien och besökt Bran, slottet som inspirerade Bram Stoker att skriva Dracula. De fick även besöka den historiska staden Brasov.

Läs mer på:
sbinromania.blogg.se

#grillska #grillskagymnasiet