Grillska Gymnasiet i Eskilstuna

Grillska Gymnasiet i Eskilstuna har för tredje året i rad utsetts till Eskilstunas tryggaste gymnasieskola. Vi ligger i centrala Eskilstuna, nära tåg och bussar. Vi har ljusa och trevliga lokaler, där elever och personal trivs.

Verklighetsnära utbildning
Skolan har cirka 600 elever fördelade på sex nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. På Samhällsvetenskapsprogrammet kan du kombinera dina studier med idrott, vi erbjuder crossfit och fotboll. Du kan också välja fördjupningskurser inom sociologi och samhällsengagemang. På El- och energiprogrammet och Teknikprogrammet kan du välja e-sport och på Hantverksprogrammet Frisör kan du välja fördjupning Stylist.

Sveriges största UF-skola
Här får du lärarledd undervisning som sker i längre sammanhållna pass.Vi jobbar med verklighetsbaserat lärande och riktiga projekt i samarbete med företag och organisationer. På alla program ingår en kurs i entreprenörskap och alla får möjlighet att starta och driva ett UF-företag (Ung företagsamhet).

2017 var Grillska Eskilstuna faktiskt Sveriges strösta UF-skola!

Aktivt samhällsengagemang
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Vi jobbar aktivt med samhällsengagemang, och du får lära dig hur du kan påverka i små och stora frågor.

Vi har en väl fungerande elevhälsa och tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål. Hos oss får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden. Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka.

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Eskilstuna.

• HV
  • EK