På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Grillska Gymnasiet i Eskilstuna

– Allting som vi vill kan vi göra

Här, på Eskilstunas tryggaste skola, får du lära dig att tro på dig själv, tro på varandra och på framtiden. Vår drivkraft är att rusta dig med kunskap och att inspirera dig till att nå din fulla potential. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Verklighetsnära utbildning
Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning med projekt från verkliga uppdragsgivare. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Eskilstuna har cirka 600 elever, ligger centralt, erbjuder idrottsprofil på samprogrammet och Matkortet till alla elever. Vi är rankade som Eskilstunas tryggaste skola två år i rad. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden samt medlem i Idéburna skolors riksförbund.

Hos oss får du:

  • Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Idéburen skola – vad är det? 
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Intresset för Grillska Eskilstuna ökar igen! Gymnasievalet har nu stängt och vi kan rapportera att intresset för Grillska Eskilstuna är rekordstort. Vi har fått 10% fler förstahandsansökningar i år, jämfört med förra året. Tack till alla er som sökt oss! PS. Det finns platser kvar, så det är inte försent att söka oss i omvalet! #gymnasieval #grillskaeskilstuna

Idag har eleverna i åk 2 på frisörprogrammet varit på fors församlingshem och klippt hemlösa. Ett lärorikt tillfälle med många trevliga möten

Frukost i Malmö på båten och en lyxig bussresa hem i bästa bussen

Eleverna har de bästa reseguiderna de är i trygga händer med oss

Glada pojkar på donken i Lubeck

Studiebesök för EEDAT17 på Retuna.