Furulundsskolan

Din framtid - vårt mål!

På Furulundsskolan går ca. 650 elever från sydöstra Sverige och vi erbjuder ett brett utbud av program och kurser. Förutom våra tio nationella program har vi en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i fotboll på BF, EK, NA, SA och TE.

Vi har också en särskild variant, NA-musik. Där kan du kombinera NA med musikkurser och samtidigt få komplett behörighet till naturvetenskapliga utbildningar på universitetet. Hos oss finns även en gymnasiesärskola med tre olika program.

Furulundsskolan är valet för dig som vill kombinera studier med nätverkande för framtiden. Skolan präglas av trygghet, engagemang och kreativitet. Vi satsar på entreprenörskap och företagande och vi har många elever som i olika kurser får lära sig att starta, driva och slutligen avveckla sina egna företag. Våra samarbeten med näringsliv, föreningsliv, kommun och högskolor spelar också en betydande roll i undervisningen. Vi har flera samarbetspartners genom bl.a. APL samt genom olika projekt och antalet partners är ständigt ökande.

För att hjälpa dig mot dina mål erbjuder vi stöd i svenska, engelska och matte i vår egen hjälphörna - Support Corner. Dessutom har alla våra elever en schemalagd resurstid varje vecka då hjälp erbjuds i alla våra kurser. På skolan finns även ett modernt mediatek med personal som hjälper dig med verktyg för att lyckas ännu lite bättre i dina kurser.

På Furulundsskolan erbjuder vi inte bara en högklassig utbildning, hög trivsel och en härlig gemenskap. Du erbjuds dessutom en körkortsutbildning* när du studerar hos oss.

Det finns bra förbindelser med tåg och bussar från Skåne och östra Blekinge. Furulundsskolan ligger centralt belägen i Sölvesborg med endast fem minuters promenad från resecentrum vilket gör det enkelt att pendla till oss.

* Elever som går i åk 2 kan söka ett körkortstipendie. Om de uppfyller de krav som skolan ställer får de sedan delta i körkortsutbildningen. Läs mer om detta på vår hemsida.

Här kan skicka dina frågor till Furulundsskolan.

• BF
  • NA