På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Välkommen till Sveriges största digitala Gymnasiemässa den 22 - 23 november!

Cirkusgymnasiet

Besök oss på vårt Öppet Hus den 3 februari 2022 i Cirkushallen i Alby!

Ett samarbete mellan Cirkus Cirkör och S:t Botvids gymnasium
Nycirkusprogrammet ger dig teoretiska kunskaper, styrka, engagemang, mod och sammanhållning på ett sätt som få andra gymnasieskolor kan erbjuda. Vi erbjuder en kreativ miljö där trygghet, trivsel, gemenskap och delaktighet är grundläggande värden. Här möts teori och artisteri, intellekt och känsla. Med en övertygelse om att allt är möjligt!

”Cirkusartister gör allt det vi gör i vanliga livet. De samarbetar, misslyckas, sätter sin tillit på prov.” ur Cirkus Cirkörs föreställning Borders.

Programmet är en kreativ krock mellan teater, akrobatik, dans, musik och uttryck som skate och hiphop. Kanske är det precis vad du själv skulle vilja jobba med i framtiden. Eller så lutar du snarare åt att bli ingenjör, brandman, lärare, tandläkare, ekonom men vill ha kul och utveckla dig konstnärligt under gymnasietiden.

”Vi bär alla våra olika rädslor, och ska vi klara de utmaningar som vår samtid står inför måste vi träna på att ta vår rädsla i hand som en cirkusartist” ur Cirkus Cirkörs föreställning Inside out.

S:t Botvids gymnasium tar hand om din utbildning i de teoretiska ämnena. Cirkus Cirkör har skapat ett program som förbereder dig för att nå din fysiska och konstnärliga topp. Vårt internationella lärarteam är alla artister i grunden. De vet exakt vad du behöver lära dig för att efter tre år kunna söka vidare till högre cirkusutbildningar runtom i världen.

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskolor eller andra högre utbildningar inom nycirkus eller något annat område. Om du väljer att börja arbeta har du fått en bred basutbildning och många bra erfarenheter.

”På andra sidan kaoset finns det oupptäckta som väntar på att upptäckas”
/ Tilde Björfors, konstnärlig ledare och regissör, Cirkus Cirkör

Supertalangen Aaron berättar om hur det är att gå Nycirkusprogrammet >>

Se några av våra tidigare elever som idag är världskända cirkusartister >>

Hur känns det egentligen att hoppa språngbräda? Testa vår 180° VR-upplevelse >>

Har du några frågor eller funderingar kring Nycirkusprogrammet? Tveka inte att höra av dig till Lena Ferrero, koordinator Nycirkusprogrammet, Cirkus Cirkör: [email protected]

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Cirkusgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES