På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Cirkusgymnasiet

Bubblar du av kreativitet och nyfikenhet och dessutom tycker om att träna fysiskt? Då är den här utbildningen ett val för dig!

Cirkusinriktningen är en av de få i Sverige och Cirkus Cirkör ansvarar för alla cirkusämnen på utbildningen. All cirkusträning sker i Cirkus Cirkörs cirkushall, som är norra Europas modernaste. Här tränar du sida vid sida med professionella artister.

Samtliga lärare är mycket välutbildade och har internationell erfarenhet. Du kommer att få träna akrobatik, lindans, jonglering, luftakrobatik, dans m.m. Under de tre åren kommer du också att få vara med om workshops i breakdance, street performance, regi samt clown. Vi gör även en hel del studie- och teaterbesök tillsammans. Våga testa dina gränser och pröva nya saker!

Nycirkusprogrammet ger dig teoretiska kunskaper, styrka, engagemang, mod och sammanhållning på ett sätt som få andra gymnasieskolor kan erbjuda. Vi erbjuder en kreativ miljö där trygghet, trivsel, gemenskap och delaktighet är grundläggande värden. Här möts teori och artisteri, intellekt och känsla. Med en övertygelse om att allt är möjligt!

Tänk dig en kreativ krock mellan teater, akrobatik, mim, rockmusik och uttryck hämtade från gatan som till exempel skate och hiphop. Då har du en bild av vad nycirkus är, och vad vi på Cirkus Cirkör arbetar med. Kanske är det precis vad du själv skulle vilja jobba med i framtiden.

Eller så lutar du snarare åt att bli ingenjör, brandman, lärare, tandläkare, ekonom men vill ha kul och utveckla dig konstnärligt under gymnasietiden.

S:t Botvids gymnasium tar hand om din utbildning i framför allt de teoretiska ämnena. Vi på Cirkus Cirkör har skapat ett program som förbereder dig för att nå din fysiska och konstnärliga topp. Vårt internationella lärarteam är alla artister. De vet exakt vad du behöver lära dig för att efter tre år kunna söka vidare till högre cirkusutbildningar runtom i världen.

Vad du åstadkommer under dessa tre år, teoretiskt och konstnärligt, lägger grunden för att du ska kunna gå vidare till universitet och högskolor eller andra högre utbildningar inom nycirkus eller något annat område. Om du väljer att börja arbeta har du fått en bred basutbildning och många bra erfarenheter.

Har du några frågor eller funderingar kring Nycirkusprogrammet så tveka inte att höra av dig till Lena Ferrero, koordinator estet nycirkus: [email protected]

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Cirkusgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • ES