På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

VÄLKOMMEN TILL DBGY STOCKHOLM SÖDRA!

BÄTTRE RESULTAT GENOM ENGAGEMANG

Vi öppnade portarna till Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm Södra hösten 2013 och erbjuder dig utbildningar som ger stora möjligheter inför framtiden. Vi håller till i fina lokaler på Fyrvaktarkroken 13 i Enskededalen. I vår egna matsal tillagas maten på plats av våra kockar. Vi har även stora gemensamma ytor med plats för gym, bibliotek och café.

Hos oss får du mycket tid med dina lärare, blir mer sedd och alla uppmuntras till att sträva mot sina egna mål, samt får en personlig utbildning där du själv kan påverka mycket. Vi har engagerade lärare och mentorer som från första dagen handleder dig i dina studier för att du ska lyckas. Vi deltar aktivt i vårt närsamhälle med studiebesök och praktik som ett naturligt inslag i utbildningen.

På samhällsprogrammet fördjupar du dig i aktuella samhällsfrågor utifrån teori och metod inom kriminologi. På ekonomiprogrammet får du chansen att starta och driva ett eget företag inom Ung Företagsamhet. På vårdprogrammet åker du på en resa till Torpshammar där du tillsammans med dina klasskamrater får öva på er profil akutsjukvård och räddningsmedicin och har även regelbundna katastrofövningar och praktik.

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm Södra arbetar vi även med det globala engagemanget. Hösten 2017 startade vi ett utbyte med en av Indiens högst rankade gymnasieskolor, The Shri Ram School, där sexton elever i åk 2 och 3 och tre lärare på samhällsprogrammet och ekonomiprogrammet åkte till New Delhi i tio dagar för att delta i undervisning och aktiviteter kopplade kursernas och programmets mål och beteendeinriktning. Se gärna bilder därifrån under Nyheter!

Välkommen till Drottning Blanka Stockholm Södra!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA
  • BF
  • VO