På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Josefina bytte till Nycirkusprogrammet!

Varför sökte de till Nycirkusprogrammet?
Jag sökte till Nycirkusprogrammet när jag redan hade gått ett år på gymnasiet. Jag hade tränat cirkus i många år men hade inte riktigt koll på allt runtomkring och att det var något som man faktiskt kunde plugga. Jag trivdes dessutom inte så bra på det ”vanliga” gymnasiet så när jag fick reda på det här fanns så ville jag prova!

Berätta kort om din disciplin.
På bilden utför jag en tremanhög som ingår i kategorin gruppakrobatik, det är vad min fokus framförallt legat på under mina år på Cirkusgymnasiet. Jag skulle säga att många ser denna typ av gruppakrobatik, pyramider som det också kallas, som en traditionell sak. Vilket det också har varit för mig i mina tidiga år, men nu har jag börjat se att det också finns mycket nyskapande i disciplinen. Jag tycker det är väldigt kul att jobba tillsammans med andra och det får jag verkligen göra här!

Hur använder du misslyckanden i din träning?
Att träna med andra gör det lättare att hantera en dålig dag eller träning. Man samarbetar runt att reda ut saker, varför något kanske inte funkar just då, sen antingen löser man det eller släpper det för tillfället. För mig är det mycket lättare att jobba tillsammans och hjälpa varandra! 

Hur balanserar du din träning och dina studier?
Personligen har jag inte så svårt i skolan och får det mesta gjort snabbt vilket gör att jag inte behöver stressa så mycket över det. Men att planera sin tid är alltid viktigt, speciellt när vi tränar så mycket. Då blir planeringen extra viktig för att kunna lösa allt med mat, sömn, skola, träning och om man vill hitta på saker på fritiden! 

Hur ser du på risker och möjligheter kopplat till cirkus/livet?
Jag skulle säga att det är utmanande att bli bedömd på hur duktig du är, det behöver inte vara kopplat just till cirkusen. Och visst finns det både en risk och möjlighet med den väg vi väljer jämfört med många andra. Men i min situation tycker jag definitivt att det är värt att försöka lyckas med det man verkligen älskar att göra. Att utöva cirkus och få vara på scen och visa upp det man skapat.

När är du rädd/vad är du rädd för och hur hanterar du din rädsla?
Hehe, jag skulle säga att jag är en ängslig person och är rädd för mycket när det kommer till att bli bedömd i min konstform och det jag har skapat. Men jag tror också det gör att man får en extra kick och är extra stolt efteråt. Och att jag konstant får träna på det här på gymnasiet gör att jag växer otroligt mycket i mig själv.