Thoren Business School Karlstad

Thoren Business School – för dig som vill mer, oavsett om du vill starta eget, jobba eller läsa vidare.

Engagerade lärare med fantastiskt driv och stark kamratanda är självklarheter hos oss på Thoren Business School Karlstad. Hos oss får du en modern gymnasieutbildning som ger dig rätt verktyg för framtiden. Det som gör skolan unik är att du som elev får både teoretisk och praktisk kunskap genom stort fokus på case, ung företagsamhet och praktik på framgångsrika arbetsplatser.

Vi tycker att det är viktigt att varje elev individuellt utvecklar sina kompetenser och färdigheter. Därför jobbar vi med det företagsamma lärandet. Med det menar vi förmågan att se möjligheter och att gå från idé till handling. Vår ambition är att vår undervisning ska utgå både från individens specifika behov och näringslivets krav och förväntningar. Att därför enbart ha lektioner i klassrum skulle bli ett hinder för våra elevers lärande. Vi utvecklar därför hela tiden nya former för vår undervisning och lärmiljö så att den blir tillåtande och fylld av möjligheter.

Näringsliv

På Thoren Business School Karlstad samarbetar vi med hundratals företag i olika branscher. För våra elever innebär det att en del av utbildningen, i form av praktik, alltid är förlagd på ett företag. Det ger även möjligheter till verklighetsbaserade case och projekt. Till exempel kan du lära dig om sociala medier på en marknadsavdelning eller vara med vid ett bokslut på en ekonomiavdelning. 

Starta eget företag

Oavsett vilket av våra program du väljer har du under din tid på Thoren Business School möjligheten att starta upp ditt eget drömföretag. Thoren Business School samarbetar med Ung Företagsamhet (UF), Sveriges största organisation som hjälper unga människor att starta och driva egna företag. 

Hockeyprofil

I samarbete med Grums IK Hockey erbjuder Thoren Business School Karlstad elever på Business Program (Ekonomiprogrammet), Management Program (Naturvetenskapsprogrammet) och Commerce Program (Försäljnings- och serviceprogrammet) hockey som tillval.

Padelinriktning

Från och med hösten 2022/23 erbjuder Thoren Business School Karlstad elever möjlighet att spela padel under det individuella valet.

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon:
010-33 10 100
Epost: [email protected]

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Business School Karlstad.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA
  • FS