Stillerska Filmgymnasiet

Professionellt lmgymnasium - med högskolebehörighet!

Drömmer du om att skapa riktig film, skriva manus, filma och redigera, samtidigt som du får högskolebehörighet? Då ska du gå på Stillerska! Vi har en fantastisk utbildning där du lär dig grunderna och fördjupar dina kunskaper inom filmens alla olika delar. Vi arbetar i kreativa projekt där du lär dig både att leda och samarbeta.

Vår skola ligger bara 10 min från Stockholms city vid fina Lidingö strand.

Atmosfären på Stillerska är familjär och lugn och inbjuder till kreativt arbete.

Våra elever deltar i många festivaler och tävlingar och vinner ständigt nya priser. I höst är vi för fjärde året samarbetspartners med Stockmotion, en filmfestival på fi lmhuset, där alla kan delta och vinna fina priser. Under sista året på Stillerska skapar eleverna i år 3 sina examensfilmer som visas på biograf i Stockholms city.

Hos oss får du:

• Yrkesverksamma filmlärare med kontakter i branschen
  • Kurser som ger bred högskolebehörighet
  • Hög lärartäthet och små klasser
  • En egen bärbar macbook
  • Producera film i alla årskurser
  • Professionell filmutrustning och studio
  • Liten och lugn skola med stor gemenskap i kreativ miljö

Inspireras

Reportage & Nyheter