På GymnasieGuiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Sjölins Gymnasium Nacka

Sjölins gymnasium Nacka ligger i Sickla och nås på några minuter från Slussen, Tyresö, Värmdö och södra Stockholm via buss eller tvärbana. Den nybyggda Kunskapsgallerian är ett campushus med ljusa och väl anpassade lokaler.

Verklighetsbaserat lärande
Vill du lära dig för livet? Vara del av en undervisning som utgår från aktuella ämnen? Vi på Sjölins gymnasium använder oss av verklighetsbaserat lärande. En pedagogik där du som elev tar dig an utmaningar direkt från verkligheten. Det betyder att du lär dig att arbeta aktivt, hitta flera perspektiv och att samarbeta. Egenskaper som är viktiga oavsett vad du kommer att sysselsätta dig med i framtiden.

Vårt mål med verklighetsbaserat lärande är att du som elev efter tre år av lärarledd undervisning, grupparbeten och personlig handledning ska kunna se samband, dra slutsatser och hitta lösningar på verkliga problem. På Sjölins blir du helt enkelt bättre förberedd för verkligheten.

  • Arbetssätt som liknar högskola och riktiga arbeten
  • Arbete med aktuella utmaningar som du brinner för
  • Du lär dig att se samband, dra slutsatser och att samarbeta

På Sjölins gymnasium är undervisningen verklighetsbaserad och sker både i form av Sjölins Case men även genom undervisning i enskilda ämnen.

1. Sjölins Case
Hälften av vår undervisning sker i form av Sjölins Case. Här arbetar vi 6-8 veckor i taget med utmaningar i tre steg. Arbetet med utmaningarna är ämnesintegrerat, vilket betyder att du läser flera skolämnen tillsammans.

2. Enskilda ämnen
Den andra hälften består av verklighetsbaserad lektionsundervisning i enskilda ämnen. En ämnesfokuserad del av undervisningen som innefattar skolämnen som matematik, moderna språk och idrott.

Personlig utveckling
Förutom djupa kunskaper och färdigheter får du hos oss stöd i din personliga utveckling. I vårt arbete med individanpassning och personliga utmaningar kan du exempelvis genom varierande redovisningsformer träna dig i att prata inför grupp, leda ett projekt, eller skapa spännande företagskontakter utanför skolan. Du får en unik och nära relation till din mentor, och alla andra lärare som finns för att stötta just dig. Hos oss glöms ingen bort eller försvinner i mängden.

Du tränas i att analysera och lösa problem och samarbeta i grupp. Här stimuleras din förmåga att analysera problem och bedöma situationer från flera olika vinklar. Det leder till att du ständigt blir utmanad att tänka självständigt och argumentera för just din ståndpunkt.

Genom att ha ett tydligt fokus på högskolan och dina vidare studier gör vi dig bättre förberedd inför framtida studier. Vi gör regelbundet undersökningar med tidigare studenter hos oss och på andra skolor om deras skoltid. En av frågorna är om de kände sig bättre förberedda för högskolestudierna än deras kurskamrater. Resultatet visar tydligt att våra elever är mycket väl förberedda inför sina högskolestudier.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

Ella presenterar vår skola för ministrarna Gustav Fridolin och Morgan Johansson vid dagens besök.

Traditionen går vidare....

GRATTIS MARIE STERLING, EN AV VINNARNA AV HÉDI FRIEDS LÄRARPRIS 2018

I morgon onsdag, 31/1 kl 17-19 har vi öppet hus på Sjölins Nacka. Tipsa alla vänner födda-02. Välkomna!

Missa inte chansen att besöka oss nästa vecka. Öppet hus onsdag 17-19. Välkomna!

Lunchmys❤