Vi ses på Qpoolen i Hässleholm 4 oktober! Schemalagda besök kl. 9.00–14.30, öppet för alla kl. 16.30–19.30
Vi ses på Framtidsmässan på Kristianstads Arena den 10 oktober kl.9-19!
Vi ses på Helsingborgs Arena 19-20 oktober!

Perstorp Tekniska Gymnasium

Teknik är framtiden!

I stort sett alla branscher behöver teknisk kompetens. Pluggar du El- och energiprogrammet, Industritekniska programmet eller Teknikprogrammet hos oss så blir du attraktiv på en spännande arbetsmarknad.

Vill du plugga vidare på högskola?
Hos oss får du behörighet för vidare studier på högskola och universitet – men kan jobba något år innan eftersom du också blir yrkesutbildad. 

Vill du jobba?
Hos oss får du en efterfrågad yrkesutbildning och kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Vill du plugga vidare senare så gör du det. På TE-programmet får du 8 veckors APL – praktik. Sommaren mellan årskurs 2 och 3 är det dags för sommarjobb för elever på alla tre programmen.

Vill du se världen?
Vi samarbetar med stora, globala företag. Det ger dig en möjlighet att komma ut i världen på praktik, sommarjobb och arbete. Varför inte genomföra ett projekt tillsammans med ingenjörer på en fabrik i Indien?

Vilka är dina mål?
Vi är en lagom stor, personlig skola. Ett andra hem som en elev uttryckte det.

Må bra!
Vi är övertygade om att man presterar bra när man mår bra. Därför äter vi bra lunch på restaurang, gemensam frukost på fredagar och har tillgång till fina träningslokaler.

Perstorp AB är vår huvudman. Ett internationellt företag med produktion i flera länder. Vi har också ett flertal andra starka företag som samarbetspartners – bl. a Isover, Celanese, Gelita, FAAC, Emerson och ESAB.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Perstorp Tekniska Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • TE
  • EE
  • IN