På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Svenska mässan i Göteborg 8-10 oktober! Besök oss i monter B 04:72

Orust Gymnasieskola

Orust gymnasieskola
Våra elever säger att den gemenskap och kamratskap som finns här är unik. För Orustungdomar som vill slippa lägga tid på resa till annan kommun samt få tid över till studier och fritidsintressen är vi ett intressant alternativ. Högskolebehörighet erbjuds på våra yrkesprogram. Vi är stolta över vår skola och vårt mål är att Du ska få en bra tid här.

Orust båtbyggarutbildning
Hantverksprogrammet Finsnickeri HVFIN00R
Älskar du båtar och hav? Gillar du att snickra? Gillar du doften av trä och tjära?
Då är Orust båtbyggarutbildning något för dig. Vi är riksrekryterande så du kan söka till oss oavsett var i Sverige du bor. Skolan finns på ön Orust, här går konsten att bygga båtar tillbaka till vikingatid och att bygga båtar är öns stolthet. Vi är den enda gymnasieskolan i Sverige som erbjuder träbåtsbyggeri. Du kan sedan välja inriktning som båtbyggare, inrednings- eller möbelsnickare, samt fördjupning inom finsnickeri, motor och elinstallationer. På skolan arbetar du med riktiga båtar inom såväl modernt som traditionellt båtbyggeri.

Samhällsvetenskapsprogrammet
Är du intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt då är detta något för dig. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan. Vi erbjuder mycket praktisk verksamhet och kontakter med arbetslivet.

Handels- och Administrationsprogrammet
Bor det en säljare i dig? Eller kanske drömmer du om att driva ett framgångsrikt företag? Denna yrkesutbildning ger dig möjlighet att få en bred bas när det gäller ett flertal yrken. Här ingår också mycket praktik. Vi kommer att jobba med Ung Företagsamhet där du får möjlighet att under det sista året driva ett eget företag med dina kompisar.

Vård- och omsorgsprogrammet
Det finns många framtida jobb inom vård- och omsorgssektorn. Utbildningen ger dig en bred kompetens och du får möjligheter att söka arbete inom många olika arbetsområden efter examen. Undervisningen varvas till stor del mellan teori och praktik. Under teorikurserna får du lära dig att arbeta självständigt samt att reflektera över dina nyförvärvade kunskaper och under praktiken ges du möjlighet att omsätta dessa ute i verkligheten med stöd av bra och erfarna handledare. Vi erbjuder också många valbara fördjupningskurser.

Yrkesintroduktion Hantverk
För dig som saknar behörighet till gymnasiet, som har svårt att bestämma dig eller som vill ut i arbetslivet. Vi bygger en friggebod/gäststuga från grunden med planering, design och uppbyggnad. Du kan antingen lägga fokus på att klara dina grundskolebetyg i kombination med hantverksarbetet eller lägga fokus på en orientering i hantverk i kombination med teorikurser. Vi utformar utbildningen efter just dina behov och förutsättningar.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Orust Gymnasieskola.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • IMP
  • IMY
  • IMI
  • IMS
  • HA
  • HV
  • SA
  • VO