Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till vår monter - C 10:31

Kunskapsgymnasiet Globen

Nära relationer med fokus på dig!

Kunskapsgymnasiet Globen är en populär gymnasieskola som ligger granne med Globen och Gullmarsplan. Hos oss är närheten mellan dig och dina lärare påtaglig. Din handledare coachar dig genom hela din studietid.

På Kunskapsgymnasiet Globen är närheten mellan elever och lärare påtaglig. Din personliga handledare, som också är en av dina lärare, följer dig under din studietid för att coacha och motivera dig att hela tiden nå längre än du själv trodde var möjligt.

Det pågår ständigt olika typer av aktiviteter i och utanför skolan. Vårt Mattecentrum är t.ex. mycket populärt och på alla program har vi kickoffer, temadagar och genomför studiekvällar, gästföreläsningar och studiebesök.

Som elev på Ekonomiprogrammet deltar du i ”Business Buddies”, som är ett samarbete med elever från våra systerskolor i England, och i ”Business Challenge”, en tävling i entreprenörskap med studenter från andra Kunskapsgymnasier. Vi har flera samarbeten med näringslivet och en av höjdpunkterna blir att starta ett eget”UF-företag” i årskurs tre.

Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar vi med förståelse för vårt samhälle, d.v.s. för Stockholm, Sverige och världen utanför. Men vi arbetar också med att du ska få förståelse för vem du är och vilken roll du spelar i samhället. Vi driver sociala projekt genom vårt samarbete med UF och har utbyten med våra systerskolor i Indien. På medieinriktningen producerar eleverna en egen tidning; Kunskapsbladet.

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet får du en utbildning som ger dig många möjligheter inför framtiden. På programmet har vi flera samarbeten med näringslivet och högskolan.

Tillsammans med vårdföretaget Aleris erbjuder vi, sedan hösten 2015, Vård­ och omsorgsprogrammet. Med vårt fokus på individuell utbildning samt Aleris branschexpertis får du en bred och nytänkande utbildning i nära samverkan med vårdsektorn.

Om tre år när du tar studenten, kommer du att vara förberedd för en framtid som vi ännu inte vet så mycket om. Fullmatad med kunskap och med utvecklade förmågor är du redo!

Läs mer om våra program och arbetssätt på kunskapsgymnasiet.se. Kom och träffa oss på gymnasiemässan samt på våra öppna hus, så berättar vi mer om fördelarna med att vara elev hos oss!