Vi ses 7 - 9 november på Gymnasiedagarna på Svenska mässan i Göteborg!

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Välkommen till Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan!

På Klara Teoretiska Gymnasium Postgatan, vill vi väcka din nyfikenhet, ditt samhällsengagemang och ge dig möjligheter att lyckas. Din utbildning hos oss kommer att kännetecknas av delaktighet och utmaningar. Vi vill lära dig att tänka själv, tänka fritt och tänka stort!  Vi är en traditionell skola som tror på lärarledda lektioner och har en hög studiekultur. Många av våra valda arbetsmodeller efterliknar de du kommer att träffa på i vidare studier.

Vårt mål är att våra elever ska känna lust att lära och mod att förändra. Därför vill vi skapa lärarmiljöer som väcker nyfikenhet, samhällsengagemang och möjligheter att lyckas. Vi är ett personligt gymnasium där lärarna ser dig och dina behov.

Hos oss är dina drömmar och mål viktiga och vi brinner för att du ska få med dig en riktigt bra utbildning som förbereder dig på bästa sätt för vidare studier men också för livet efter gymnasiet. Vi brukar säga att skarpa hjärnor och stora hjärtan är lika viktiga, vi tror nämligen att samhällen, länder och världen behöver både och för att vara framgångsrika och hållbara.

Vi har ett samarbete med Amnesty och är en skola för mänskliga rättigheter.

Vi på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan brinner för vårt uppdrag och vi är övertygande om att utbildning gör skillnad och kan förändra världen. Vi vill bidra till att göra Göteborg, Sverige och i slutändan också världen klokare, snällare och mer hållbar.

Vårt mål är att våra elever ska känna lust att lära och mod att förändra. Därför vill vi skapa lärmiljöer som väcker nyfikenhet, samhällsengagemang och möjligheter att lyckas. En dynamisk mötesplats där människor med olika kunskaper, erfarenheter och perspektiv kan mötas och lära tillsammans. För att det ska vara möjligt vill vi att vår skola ska präglas av delaktighet, variation, utmanande möten och omtanke, för såväl elever som personal. Detta tror vi skapar stora hjärtan och skarpa hjärnor, och framtiden behöver både och.

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EK
  • SA