Grillska Gymnasiet i Sundbyberg

Grillska Gymnasiet ligger centralt i Sundbyberg, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Vi har fina lokaler där elever och personal trivs och känner sig trygga. Skolmaten får högsta betyg och våra elever rekommenderar gärna sin skola till andra.

Grillska i Sundbyberg är en liten men växande skola med ca 150 elever fördelade på två program; Ekonomi inriktning ekonomi och Restaurang och livsmedel med inriktning kök och servering samt bageri och konditori. Skolan kännetecknas av den familjära stämningen, där vi bryr oss om varandra. Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Verklighetsnära undervisning
I klassrummet möts du av engagerade lärare och du har undervisning i längre sammanhållna pass. Vi jobbar med verklighetsbaserat lärande och verklighetsnära projekt, ofta i samarbete med lokala företag och organisationer. Entreprenörskapet är viktigt hos oss och alla elever får starta ett UF-företag (Ung företagsamhet).

Det praktiska Ekonomiprogrammet
På Grillska får du en bred ekonomiutbildning med mycket praktiska inslag. Här får du verkligen arbeta med det du läser och du får prova dina kreativa affärsidéer i praktiken. Vi jobbar mycket med socialt entreprenörskap, där samhällsnyttan är lika viktig som de ekonomiska vinsterna.

Stora jobbchanser efter restaurang och bageri
Läser du RL får du vara med och laga och servera maten till gästerna på skolans egen Restaurang M. Vi kan erbjuda praktikplats på några av Stockholms bästa restauranger och bagerier och du får ett kontaktnät för framtiden. Efter avslutad utbildning har du stora chanser till jobb inom branschen både i Sverige och utomlands.

Friskola utan vinstsyfte
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Vi satsar lite extra på samhällsengagemang och vårt samarbete med Stockholms Stadsmission gör vår skola unik. Hos oss får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Socialt entreprenörskap och samhällsengagemang
  • Verklighetsnära utbildning med skarpa projekt

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Sundbyberg.

• RL
  • EK