Vi ses på Stockholms Gymnasiemässa i Älvsjö 23-25 nov 2017! Välkommen till montrarna C 09:21 & C 09:29

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg

– Allting som vi vill kan vi göra

Vi utbildar framtidens entreprenörer i restaurangoch bageribranschen. Här får du lära dig att tro på dig själv, att tro på varandra och på framtiden. Vår drivkraft är att rusta dig med kunskap och att inspirera dig att nå din fulla potential. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Verklighetsnära utbilding
Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade och ämneskunniga lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning med projekt från verkliga uppdragsgivare. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen, tex erbjuder vi baristautbildning.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även stort på elevhälsa. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Sundbyberg ligger endast 10 minuter från Stockholms central och har ca 150 elever. Vi har nya, moderna metodkök och välutbildade lärare med stark förankring i branschen. Vi är restaurangskolan med Stockholms nöjdaste elever, 100% kan rekommendera den till andra. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden samt medlem i Idéburna skolors riksförbund.

Hos oss får du:

• Introduktionsvecka som startar med ett individuellt introduktionssamtal
  • Schemalagd mentorstid
  • Lärare med engagemang och hög behörighet
  • Sammanhållna skoldagar utan håltimmar
  • Regelbunden feedback på din insats
  • Starkt stöd av elevhälsoteamet
  • Möjlighet att påverka din utbildning
  • Driva gymnasieprojekt i nära koppling till lokalsamhällets organisationer eller företag

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Med inspiration från höstvädret ute🌞🍂 har åk 1 dukat och gjort fint😻#pluggapågrillska #ossägeringen

Vi har en nykomling i skolan! Grillska Sundbyberg är stolta över att på presentera Ekonomiprogrammet hösten 2018👏👏👏 #pluggapågrillska #ekonomiprogrammet