Grillska Gymnasiet i Stockholm

– Allting som vi vill kan vi göra

Här får du lära dig att tro på dig själv, tro på varandra och på framtiden. Vår drivkraft är att rusta dig med kunskap och att inspirera dig att nå din fulla potential. Tillsammans skapar vi trygga, ansvarsfulla och hoppfulla individer.

Verklighetsnära utbildning
Vår pedagogik präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur. Det finns även möjlighet att kombinera två av skolans program med din idrott. I undervisningen utgår vi från det personliga mötet. Du arbetar i längre, sammanhållna pass som leds av engagerade lärare. Vi strävar efter att erbjuda verklighetsnära utbildning. Utbildningarna ska motsvara samhällets efterfrågan och våra elevers intressen.

En skola med hjärta
Medmänsklighet och tolerans för varandras olikheter är en grundläggande värdering. Din mentor är en del av din trygghet och ni träffas varje vecka. Skolan satsar även på elevhälsa och tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål.

En mänskligare skola för ett mänskligare samhälle
Skolan drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse, en idéburen skola utan vinstsyfte som utbildar 2600 studerande i olika skolformer i Mälardalen. Vi är en del av Stockholms Stadsmission och våra möjligheter till samverkan i organisationen gör vår skola unik.

Grillska Gymnasiet i Stockholm erbjuder även gymnasiesärskola och totalt har skolan ca 650 elever och ligger centralt i Liljeholmen. Skolan är ickekonfessionell och politiskt obunden samt medlem i Idéburna skolors riksförbund.

Idéburen skola – vad är det?
Vår största drivkraft är glädjen att se människor utvecklas. Hos oss går skolpengen för varje elev, oavkortat till att förbättra skolan, undervisningen och att skapa långsiktighet. Vi investerar också i bra stöd för de elever som behöver det. Vår vision är att ge alla studerande kunskap, en stark självbild och förmåga att kunna tolka omvärlden ur olika perspektiv. Alla ska ha förutsättningar att gå vidare i ett livslångt lärande för att bygga sina egna liv och ett demokratiskt och medmänskligt samhälle.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Intresset för Grillska Stockholm ökar igen! Gymnasievalet har nu stängt och vi kan stolt berätta att intresset för Grillska Stockholm är rekordstort. Tack till alla er som sökt oss. 💙 PS. Det finns platser kvar, så det är inte försent att söka oss i omvalet! #enmänskligareskola #gymnasieval2018 #framtiden #gymnasietnästa #gymnasietiden

Lite grått och mulet i dag. Men vad gör det? Det är ju i allafall fredag #enmänskligareskola #grillskagymnasietstockholm

#Massor av #kärlek i dag💜💙💚💛🧡❤️ #lovebomba , ge en #kram , säg något #snällt , håll upp en dörr, ge dig en klapp på axeln för den du är.

Kl 13.25 (dvs om drygt 10 min) körs finalen i skidsprint där Stina Nilsson och Hanna Falk representerar Sverige. Välkomna med era elever till Caféet för att heja fram svenskorna om du har möjlighet 😊

Nu är #solen framme och #våren är snart här. Passa på att hänga vid #kajen idag och lapa lite sol. #enmänskligareskola #grillskagymnasietstockholm

. Denna vecka har vi prova-på-dagar på Grillska. Här visar SABET-eleverna hur ett pass i vårt gym ser ut🏋️‍♀️🏋️‍♂️. 📷 : @grillska_per . #grillskagymnasietstockholm #enmänskligareskola #grillska #provapågrillska