Grillska Gymnasiet i Stockholm

Grillska Gymnasiet ligger centralt i Liljeholmen, nära t-bana, bussar, tvärbana och pendeltåg. Hos oss kan du satsa på intressen som crosstraining, e-sport, fotboll eller dans. Här får du lära dig att tro på dig själv, på varandra och på framtiden.

Grillska Gymnasiet har drygt 600 elever fördelade på sex nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Vi har även lärlingsutbildningar, introduktionsprogram, individuellt alternativ och gymnasiesärskola. Till oss är alla välkomna!

Idrott, e-sport och samhällsengagemang
Hos oss kan du kombinera dina studier med ditt intresse. På BF och SA med inriktning beteendevetenskap kan du välja fotboll, dans eller crosstraining som idrottsprofil. På EE kan du satsa på e-sport. På SA, inriktning samhällsvetenskap med vår nya profil Socialt engagemang får du lära dig påverka och göra skillnad, redan under skoltiden.

Här kan du växa
I klassrummet har du lärarledd undervisning i längre sammanhållna pass. Vi jobbar med verklighetsbaserat lärande, verklighetsnära projekt och alla får möjlighet att starta ett UF-företag. Vår skola kännetecknas av den familjära stämningen, där vi bryr oss om varandra och vi har en väl fungerande elevhälsa. Grillskas lärare jobbar för att du ska kunna växa.Tillsammans arbetar vi utifrån skolans värdegrund för att alla ska må bra och nå sina mål.

Friskola utan vinstsyfte
Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstsyfte, vilket betyder att eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa präglar vår pedagogik och vårt samarbete med Stockholms Stadsmission gör vår skola unik.

Det här kännetecknar Grillska Gymnasiet

• Vår utbildning präglas av: samhällsengagemang, entreprenörskap, hälsa, bildning och kultur.
  • Vi utgår från det personliga mötet och delaktighet i undervisningen. Vi skapar utbildning tillsammans.
  • Vi har lärarledd undervisning i längre sammanhållna pass.
  • Vår utbildning har tydlig verklighetsanknytning. Vi jobbar bland annat med UF-projekt, praktik (APL) och uppdrag från verkliga uppdragsgivare.
  • Vi har en väl fungerande elevhälsa, som finns här för eleverna varje dag. Tillsammans arbetar vi enligt skolans värdegrund för att alla ska vara trygga, må bra och nå sina mål – både vad gäller kunskap och personlig utveckling.
  • På Grillska har alla en plats och kan växa. Elevernas trygghet är viktig för oss!

Inspireras

Reportage & Nyheter

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Grillska Gymnasiet i Stockholm.

• BF
  • HA