Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping

Om DBGY Norrköping

I augusti 2009 öppnade vi vår skola, då som Plusgymnasiet, och hösten 2018 blev vi Drottning Blankas Gymnasieskola. Vi är ca 300 elever och har fräscha lokaler. Du hittar oss på Norra Grytsgatan 3, bara ett stenkast från Strykjärnet och vägg i vägg med nybyggda Visualiseringscenter. Hos oss kan du läsa både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Läs mer nedan om våra utbildningar.

Vi jobbar för att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas både med skolan och i arbetslivet. Våra lärare bryr sig om hur du har det och hur det går i skolan. Vi tycker det är viktigt att variera sättet du lär dig på och engagerar oss för att undervisningen ska vara intressant, spännande och rolig. Vi har heltidsmentor som följer dig lite extra under din studietid. Du är alltid välkommen att följa en elev för en dag på skolan. Kontakta skolan så bokar vi in en tid som passar.

Vi samarbetar med bland annat Räddningstjänsten, Ung Företagsverksamhet, WorldClass m fl. Vi är också certifierade av Vård- och omsorgscollage som innebär en kvalitetsstämpel på Vård- och omsorgsprogrammet.

Välkommen till oss på Drottning Blankas Gymnasieskola!

Här kan skicka dina frågor till Drottning Blankas Gymnasieskola Norrköping.

• HV
  • VO