Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Dansgymnasiet

Kombinera ett högskoleförberedande program med ditt intresse, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra. Dansen är frivillig och inte ett måste.
 

Våra program
Välj mellan Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik, eller Samhällsvetenskapsprogrammet med någon av inriktningarna samhällsvetenskap eller medier, information och kommunikation. Nytt för HT23 är profilen Beteende som ingår i inriktningen Medier.
 

Individuellt val
Du kan välja olika intressanta kurser som individuellt val. Här kommer några exempel: Om du är dansintresserad så går det att välja danskurser. Om du är intresserad av Kriminologi så väljer du med fördel detta. Gillar du språk finns det populära valet Engelska 7 att välja.
 

Bli vad du vill
Våra program är högskoleförberedande, vilket betyder att du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar efter din gymnasietid hos oss. Efter vidare studier kan du därför i stort sett bli - vad du vill!
 

Utmärkt läge
Skolan ligger i ett utbildningscampus i Kista, omgiven av högskolor, världsledande företag och andra lärosäten. Från skolan är det bara några hundra meter till Kista galleria där det finns ett stort utbud av butiker, restauranger och även stadsbiblioteket.​

Det finns bra förbindelser till och från skolan via tunnelbana, buss eller pendeltåg. Det tar bara ett par minuter att promenera mellan skolan och tunnelbanan och det går även enkelt att ta bussen till pendeltågsstationen Helenelund.
 

Nya lokaler
Skolan har nybyggda och nyrenoverade lokaler utrustade med modern teknik. Som elev blir du tilldelad en egen dator under hela din studietid. Du får dessutom tillgång till skolans egen danssal samt lunch på restaurang!

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Dansgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • EK
  • SA