Dansgymnasiet

Hos oss kan du läsa programmen Samhällsvetenskap eller Ekonomi och kombinera med dans, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra.

Dansgymnasiet ligger i Kista och har cirka 150 elever, vilket skapar en härlig gemenskap mellan elever såväl som personal! Du tar dig enkelt hit med tunnelbana, buss eller pendeltåg. Vi har schyssta lokaler, skön stämning, bra lärare och grymt käk på restaurang!

Du behöver inte dansa för att gå på skolan, hur märkligt det än låter. Dansen är frivillig att välja, men många som söker till skolan är dansintresserade. Skolan har inget antagningsprov i dans, du söker in på betyg. Dansgymnasiet har givetvis egen danssal med omklädningsrum och dusch. Allt under ett och samma tak.

Om du väljer att dansa så fungerar det såhär:
I årskurs ett dansar du ca tre gånger/vecka under skoltid. Dessa pass är inte kopplade till någon kurs/betyg och fungerar som en förberedelse inför dansen i årskurs två och tre.

Inför årskurs två och tre behöver du välja dans som individuellt val för att fortsätta dansa.

På skolan finns alltså möjligheten att kombinera ett högskoleförberedande program med dans, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra.

Dansstilar du får prova på är bland annat hip hop, popping, streetdance och jazz. Skolan har ett nära samarbete med branschen och eleverna kan erbjudas att uppträda inför såväl live- som tv-publik i stora kommersiella sammanhang.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Dansgymnasiet.

• EK