Välkommen till Sveriges största digitala Gymnasiemässa den 22 - 23 november!

Dansgymnasiet

Hos oss kan du läsa programmen Samhällsvetenskap eller Ekonomi och kombinera med dans, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra.

Ta chansen att kombinera dina gymnasiestudier med dans under skoltid, om du vill. Dansen är valfri och inte ett måste.

Här får du, om du vill, testa på de flesta kommersiellt gångbara stilarna under ledning av några av Sveriges främsta danslärare!

- Så, jag måste alltså inte dansa för att gå här?
Nej precis! Dansen är alltid frivillig att välja. Däremot är många som söker till skolan dansintresserade.

Dansgymnasiet ligger i Kistas utbildningscampus och har cirka 150 elever, vilket skapar en härlig gemenskap mellan elever såväl som personal! Vi har schyssta lokaler, skön stämning, bra lärare och grymt käk på restaurang!

Nyhet 2022 - Nu kan du läsa Kriminologi!
Dansgymnasiet kommer att erbjuda kursen som individuellt val med start HT2022 för samtliga program och inriktningar. Spännande, eller hur?

Bli vad du vill
Våra program är högskoleförberedande, vilket betyder att du blir behörig till de flesta högskole- och universitetsutbildningar efter din gymnasietid hos oss. Efter vidare studier kan du därför i stort sett bli - vad du vill!

Våra program
Välj mellan Ekonomiprogrammet med inriktning ekonomi eller juridik, eller Samhällsvetenskapsprogrammet med någon av inriktningarna samhällsvetenskap eller medier, information och kommunikation.

Utmärkt läge
Skolan ligger i ett utbildningscampus i Kista, omgiven av högskolor, världsledande företag och andra lärosäten. Från skolan är det bara några hundra meter till Kista galleria där det finns ett stort utbud av butiker, restauranger och även stadsbiblioteket.​

Det finns bra förbindelser till och från skolan via tunnelbana, buss eller pendeltåg. Det tar bara ett par minuter att promenera mellan skolan och tunnelbanan och det går även enkelt att ta bussen till pendeltågsstationen Helenelund.

Nya lokaler
Dansgymnasiet har nybyggda och nyrenoverade lokaler utrustade med modern teknik. Som elev blir du tilldelad en egen dator under hela din studietid. Du får dessutom tillgång till en modern och välutrustad träningsanläggning, skolans egen danssal samt lunch på restaurang!

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Dansgymnasiet.

• EK