Dansgymnasiet

Hos oss kan du läsa programmen Samhällsvetenskap eller Ekonomi och kombinera med dans, utan att tumma på kvalitén på vare sig det ena eller det andra.

Dansgymnasiet ligger i Kista och har cirka 150 elever, vilket skapar en härlig gemenskap mellan elever såväl som personal! Du tar dig enkelt hit med tunnelbana, buss eller pendeltåg. Skolans lokaler är arkitektritade och totalrenoverade i toppklass. Med en minimalistisk design, modern teknik och funktionalitet i åtanke, utgör Dansgymnasiets lokaler en absolut förstklassig studiemiljö.

Du behöver inte dansa för att gå på skolan, hur märkligt det än låter. Dansen är frivillig att välja, men många som söker till skolan är dansintresserade. Skolan har inget antagningsprov i dans, du söker in på betyg. Dansgymnasiet har givetvis egen danssal med omklädningsrum och dusch. Allt under ett och samma tak.

Om du väljer att dansa så fungerar det såhär:
Under åk1 dansar du ca 3 ggr i veckan under skoltid. Dessa lektioner är inte kopplade till någon kurs/betyg och fungerar som en förberedelse inför dansen i åk2 och 3. Inför åk2 och 3 behöver du välja dans som individuellt val för att fortsätta dansa. Kurserna heter då Dansteknik1 och 2.

Dansstilar du får prova på är bland annat hip hop, popping, streetdance och jazz. Skolan har ett nära samarbete med branschen och eleverna kan erbjudas att uppträda inför såväl live- som tv-publik i stora kommersiella sammanhang.

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till Dansgymnasiet.

• EK