Birger Jarls Gymnasium flyttar till Kungsholmen!

Efter ett framgångsrikt varumärkesbyte till Birger Jarls Gymnasium, står skolan redo att ta nästa spännande steg på sin resa mot expansion och utveckling. Skolan kommer att flytta all verksamhet till nya lokaler på centrala Kungsholmen till hösten 2024.

Vi är otroligt glada över att kunna meddela att Birger Jarls Gymnasium kommer att ta nästa steg på vår spännande resa genom att flytta all verksamhet till en mer central plats, i hjärtat av Kungsholmen. Våra nya lokaler är belägna på Polhemsgatan 29, en adress som ligger i direkt anslutning till utmärkta kommunikationsmöjligheter.

Våra nya lokaler, fördelade på tre våningsplan, kommer att vara större än våra nuvarande och kommer att genomgå omfattande renoveringar innan inflytt. Detta kommer att bidra till att skapa en flexibel, inspirerande och trygg studiemiljö.

Goda kommunikationsmöjligheter
T-bana Fridhemsplan, med både grön och blå linje, ligger endast ett par hundra meter från skolan (nedgång Fleminggatan/Sankt Eriksgatan), vilket gör det enkelt och smidigt för alla att ta sig till och från skolan. Dessutom finns en busshållplats precis utanför fastigheten, där linjerna nr 1, 65 och 91 stannar, vilket ger ännu fler alternativ för enkel och bekväm resa. Som alternativ finns även T-bana Rådhuset inom ett par minuter till fots.

För de som föredrar att gå, är det även inom gångavstånd till Stockholms central, vilket öppnar upp möjligheter att utforska hela staden och uppleva allt den har att erbjuda.

Närhet till galleria
Precis runt hörnet ligger Västermalmsgallerian, en spännande handelsdestination med över 50 butiker som erbjuder ett brett utbud inom mode, design, hälsa, skönhet, teknik och mat.

Fortsatt gemenskap
Vi vill betona att samtliga nuvarande elever och personal kommer att flytta med oss till de nya lokalerna. Detta kommer att bidra till att skapa en trygg och kontinuerlig övergång med bibehållen gemenskap.

Lysande framtidsutsikter
Efter varumärkesbytet till Birger Jarls Gymnasium är det nu dags för oss att ta nästa steg i resan mot expansion och utveckling. Vi är övertygade om att vår flytt till centrala Kungsholmen kommer att ge oss den möjligheten samt att fortsätta erbjuda högkvalitativ utbildning och utveckla nya sätt att inspirera våra elever.

Vi ser fram emot den spännande resan som ligger framför oss och det nya kapitel som vi kommer att skriva tillsammans med våra elever, personal och föräldrar. Tillsammans kommer vi att forma en ännu mer framgångsrik framtid för Birger Jarls Gymnasium.