Tindra vill hjälpa sina medmänniskor

Tindra Wicksell kommer från en riktig vårdfamilj: hennes mamma är tandläkare och syster är sjuksköterska. Snart finns en tredje vårdutbildad i familjen – nämligen Tindra som går sista året på Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Västerås.

– Jag valde Yrkesgymnasiet för att du lär dig mycket i praktiken. Du får verkligen se hur det är i arbetslivet och behöver inte läsa allt i en bok, säger hon.

Att Tindra hittat rätt bransch råder det inga tvivel om – det är tydligt att hon brinner för att hjälpa sina medmänniskor. Samtidigt är hon inte helt hundra på vilket yrke hon vill satsa på: kanske blir det sjuksköterska, kanske läkare, psykiater eller socionom. Helst skulle Tindra hjälpa alla.

Just nu har hon arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett vårdboende enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och trivs. När hon drömmer fritt om framtiden ser hon sig också kunna öppna ett eget LSS-boende.

Vad framtiden har att erbjuda får tiden utvisa – men att Tindra kommer göra världen till en lite bättre plats för sina medmänniskor kan vi nog vänta oss.

Vem ska välja Yrkesgymnasiet?

– Personer som vill ha mycket APL. De som väljer Yrkesgymnasiet kommer inte att ångra sig!