Med Luciaturné på schemat

Inom ramen för internationella samarbeten har Nordiska Musikgymnasiet sedan drygt tio år tillbaka ett välrenommerat samarbete med Svenska Handelskammaren i Milano och Svenska Ambassaden i Rom. Tack vare detta samarbete ges våra elever årligen möjlighet att få delta i en turné till Italien och Schweiz där fokus ligger på den svenska Luciatraditionen. Eleverna får medverka vid ett flertal publika evenemang och uppträda på fantastiska platser såsom Vatikanen, Piazza di Pietra m fl där tusentals besökare som strömmar in från när och fjärran för att besöka konserterna. 

 

Förutom konserterna finns det även andra viktiga värden som lyfts fram under turnén. Ett av dessa är att sprida ljus och musik för sjuka genom att besöka sjukhus och inte minst barnsjukhus. 

 

Det är en överväldigande upplevelse att få åka på turnéresorna - man får uppleva så mycket på så kort tid och det ger så mycket inspiration för att fortsätta motiveras att utvecklas inom musiken. Det är så viktigt att se att livet med musiken kan bli en verklighet!