26 000 elever driver ett UF-företag, - gör det du med!

I år har 26 000 gymnasieelever i Sverige drivit ett UF-företag!
Svenska mästerskapet i Ung Företagsamhet 2016 pågick under två dagar i maj. Totalt deltog 800 elever och 250 UF-företag under SM – det är rekord!

Vill du också vinna en SM-medalj i Ung Företagsamhet?
Om du är intresserad av att starta ditt eget företag? Eller är du nyfiken på hur det fungerar att vara en entreprenör och vill lära dig mer om det? Då kanske en gymnasieskola som samarbetar med Ung Företagsamhet är något för dig.
Många gymnasieskolor erbjuder idag sina elever att starta ett s.k UF-företag.
Det innebär att gymnasieelever under ett år får möjlighet att starta, driva och avveckla ett företag som en del av sina gymnasiestudier.

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi ingår också kurserna Entreprenörskap och företagande och Företagsekonomi 1 och 2.

Ung Företagsamhet är en ideell och obunden organisation som tillsammans med skolor arbetar med att införa entreprenörskap och ett synligare näringsliv som en del av utbildningen.