Thoren Innovation School Lund

Bli bäst förberedd för framtidens jobb på Thoren Innovation School Lund

Thoren Innovation School Lund är en skola med en välkomnande miljö, stark gemenskap och hög lärartäthet. Entreprenörskap och innovation är ledord, och något som alltid genomsyrar utbildningen. Här är alla program utformade för att göra dig bäst förberedd för framtidsjobben. Vill du bli forskare, apputvecklare eller designer? Thoren Innovation School tar dig dit.

Thoren Innovation School förbereder dig för framtidsjobben

På Thoren Innovation School får du den kunskap som i allt högre utsträckning kommer efterfrågas på arbetsmarknaden. Alltmer blir digitaliserat och många arbetsuppgifter kommer i framtiden att utföras på datorn. Därför lär du dig bland annat de program och den digitala kunskap som du behöver för att få framtidsjobben.

Med de verktyg du får med dig kan du förverkliga dina idéer och se till att utvecklingen går i rätt riktning. Efter examen kommer du att vara väl förberedd för vidare studier eller för att direkt ge dig ut på arbetsmarknaden.

Nära till samarbetande verksamheter

Thoren Innovation School Lund har ett strategiskt läge med geografisk närhet till både Idéon och Lunds Tekniska Högskola, vilket har resulterat i ett nära samarbete. Tack vare det unika samarbetet med industrin, till exempel med Alfa Laval, får många elever sommarjobb och mycket goda referenser för framtida anställningar i branschen. Som elev på Thoren Innovation School får du också ta del av externa föreläsare som berättar om sitt arbete.

Det här är Innovationsgymnasiet

På Thoren Innovation School har vi ett pedagogiskt upplägg som förbereder dig för framtiden. Du ska växa både som person och i grupp, därför är det viktigt med lärare som förstår vad du behöver. Med motivation och verklighetsnära undervisning inspirerar de dig att klara av det du vill göra. Som hjälp på traven får du en bärbar dator, minst fem veckors praktik (APL) och gratis certifieringsprov.

Verklighet och teori går hand i hand

Din undervisning sker ofta i projektform där du arbetar nära riktiga företag och universitet genom case och uppdragsbaserad praktik – en stor erfarenhet att ha med sig inför kommande arbetsliv.

Kreativ och utvecklande skolgång med Sveriges bästa lärare

På Thoren Innovation School Lund strävar vi efter att ha de mest kompetenta lärarna. I våra rekryteringar letar vi därför noga efter behöriga, engagerade och positiva lärare som vill utveckla eleverna. Våra lärare arbetar också efter individuella upplägg och sätter upp mål tillsammans med dig utifrån din individuella utvecklingsplan.

Trivsel och kvalitet värderas högt

Vi är skolan som vågar lite mer, vill lite mer och bryr sig lite mer. Vi vill att du ska känna dig trygg och få ett bra bemötande hos oss eftersom det både berikar och utvecklar din skoltid. Samtidigt utvecklas vi ständigt och kvalitetssäkrar hela tiden vår undervisning.

Innovationsprocesser

Thoren Innovation School jobbar med innovationsprocesser: projekt där du tillsammans med dina klasskamrater får ta del av problem och utmaningar och med hjälp av idégenerering komma fram till lösningar. Du lär dig metoder för att hitta på nya, kreativa idéer och även förverkliga dem – på samma sätt som framgångsrika företag jobbar världen över.

Egen dator

Vi arbetar med digitalt lärande och du som elev får en bärbar dator som ditt arbetsredskap under gymnasietiden. Det finns även stationära datorer på skolan för mer avancerade projekt.

Ung företagsamhet

På Thoren Innovation School lär du dig att ta dina idéer och innovationer från teststadiet till en färdig produkt under Ung Företagsamhet. På samtliga program har du möjlighet att starta ditt eget företag och testa på livet som entreprenör.

Thoren Sports Profile

Drömmer du om en satsning inom din idrott? Kanske ett framtida OS-guld? Oavsett nivån på din idrottsliga ambition vill Thoren Innovation School hjälpa dig, samtidigt som du får en förstklassig utbildning.

Våra innovativa program

Innovation Program (Teknikprogrammet)

Är du intresserad av teknik, design eller förhållandet mellan människa och maskin? Är du kreativ och påhittig? Ser du dig som en framtida innovatör? Då är Innovation Program något för dig. Programmet ger dig en bred teknisk bas att stå på och fokus ligger alltid på teknik, kreativitet och innovation. Givetvis varvas teori med mycket verklighetsnära lärande och du arbetar ofta i projektform – precis som i arbetslivet.

Programfördjupning inom Innovation Program:

  • AI: Lär dig utveckla AI och förstå vilka konsekvenser och möjligheter som teknologin kan ha för samhället. Du får även fördjupa dina kunskaper i programmering och läsa kurser inom webbutveckling och gränssnittsdesign. Efter avslutade studier kan du påbörja en karriär som exempelvis programmerare, webbutvecklare eller utvecklare inom AI.

IT Program (El- och energiprogrammet)

Är du en framtida IT-tekniker, webb- eller apputvecklare? Önskar du en bred teknisk utbildning som ger dig många valmöjligheter inför framtiden? Då ska du välja IT Program på Thoren Innovation School. Detta är ett perfekt program för dig som är intresserad av IT, webb och teknik. Inriktningen är bred och ger dig goda framtida jobbmöjligheter inom det ständigt utvecklande IT-området.

Programfördjupning inom IT Program:

  • IT Webb – För dig som brinner för IT, programmering och allt som har med datorer att göra. Programfördjupningen är bred och fokuserar såväl på IT som på webbutveckling. Du läser kurser bland annat inom IT, nätverkssäkerhet, webbutveckling, programmering och entreprenörskap. Denna fördjupning lämpar sig perfekt för dig som i framtiden vill jobba som exempelvis IT-tekniker, med support eller som säljare inom IT eller med spel-, app- och webbutveckling. 

Science Program (Naturvetenskapsprogrammet)

Science Program på Thoren Innovation School andas framtidsoptimism. En hållbar utveckling är en av de största utmaningarna som världen står inför, men vi tror att vi med gemensamma krafter kan göra världen till en bättre plats. Delar du vår världsbild? Är du den som kommer på nästa stora, miljövänliga innovation? Kanske vill du forska om genteknik, kemi eller bioteknik och vara en del av nya medicinska genombrott? Eller vill du kanske uppfinna nya livsmedel? Då kommer Science Program passa dig. Här får du en bred naturvetenskaplig utbildning som ger dig en uppsjö av möjligheter inför framtiden.

Programfördjupning inom Science Program:

  • Biotech: För dig som är intresserad av naturvetenskap, teknik och biologi, eller som i framtiden ser dig själv jobba som exempelvis läkare, apotekare, forskare eller biotekniker. Under utbildningen får du fördjupa dig inom naturvetenskap, biologi, teknik och dess koppling till världen omkring. Du läser även kurser inom kemi, matematik och fysik, vilket ger dig full behörighet till alla naturvetenskapliga utbildningar på högskola.

Creative Media Program (Samhällsvetenskapsprogrammet)

Är du kreativ och älskar att skapa content? Ser du en framtida karriär inom media? Vill du att det du producerar ska få stor spridning? På Creative Media Program får du fokusera på det digitala skapandet, lära dig hur du kan fånga betraktarens intresse samt ta fram strategier för att nå ut med dina budskap. Creative Media Program ger dig spetskompetens inom digitalt skapande samtidigt som du blir väl förberedd för vidare studier. Programmet hjälper dig även skapa förändring genom att engagera omvärlden.

Programfördjupning inom Creative Media Program:

  • Media Tech: Journalistik, kommunikation, podcast, video, influencing. Är detta ämnen som intresserar dig? Detta är bara ett axplock av allt du får lära dig om på Media Tech. Under utbildningen får du läsa kurser i digitalt skapande, medieproduktion, film- och tv-produktion samt entreprenörskap. Programfördjupningen bygger på praktiska kurser där du får vara kreativ, skapa content och lära dig genom att testa på saker på riktigt. Du har även möjlighet att styra inriktningen på din utbildning utifrån dina intressen. Vill du lära dig mer om foto, video, ljud eller grafisk design? Rikta in dig mot det som du är intresserad av och låt kreativiteten flöda!

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon:
010-33 10 500
E-post: [email protected]

Visa mer

Inspireras

Reportage & Nyheter

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Thoren Innovation School Lund.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • SA
  • EE