På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Gymnasiedagarna för åk 8 elever den 24-25 apr 2019 i Helsingborg

Perstorp Tekniska Gymnasium

Vem är du?

  • Du gillar skolan och ser en bra utbildning som ett viktigt mål. I skolan är du intresserad av Naturvetenskap och Teknik.
  • Du har ännu inte bestämt dig för vad du vill göra efter gymnasiet, jobba eller plugga vidare? På Perstorp Tekniska Gymnasium får du dubbel kompetens, både en yrkesutbildning och en bred behörighet till högskolan. Våra tidigare elever är allt från processoperatörer och labbtekniker till civilingenjörer, läkare och ekonomer.
  • Du vill ha en möjlighet att åka utomlands. I åk 2 åker vi till London och om du läser moderna språk reser vi även till Tyskland, Frankrike eller Spanien – beroende på vilket språk du läser. I åk 3 kan man få utlandspraktik på en av Perstorp ABs fabriker under 2-3 veckor.

Liten skola - stora möjligheter!
Perstorp Tekniska Gymnasium erbjuder två program
Väljer du Industritekniska programmet med inriktning process blir du utbildad processoperatör eller labb-tekniker och kan arbeta i kemisk industri.

Väljer du istället El-och energiprogrammet med inriktning automation får du en utbildning till automationstekniker. Du kan arbeta inom industrin och framtidsutsikterna är väldigt goda.

Du ges möjlighet till både allmän och bred högskolebehörighet.

Till hösten 2019 har vi sökt Teknikprogrammet. Allt för att våra elever ska få den bästa utbildningen, som både banar väg för jobb och vidareutbildning!

Internationell profil - praktik och studiebesök
Under din utbildning genomför du en innehållsrik och välorganiserad praktik med stort fokus på säkerhet. Allt detta möjliggörs tack vare ett väletablerat samarbete med våra företagspartners i både i Sverige och i utlandet. Här får du tillfälle att omvandla teori till praktik- allt under ledning av en personlig handledare. Du! Skolan fixar praktikplatsen!

Sommarjobb
Det finns många möjligheter att få sommarjobb under studietiden. Väljer du att läsa på högskolan kan återkommande sommarjobb bli ett välkommet inslag under många år framöver.

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Perstorp Tekniska Gymnasium.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • IN
  • EE