NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg

Inför läsåret 23/24 inleds en process som på sikt innebär att NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg och NTI Gymnasiet Helsingborg slås ihop. Samtliga program och inriktningar som idag finns på respektive skola kommer att finnas kvar.
 

Är du nyfiken på både naturvetenskap och teknik, och tror precis som vi att kunskaper inom dessa områden kommer att leda till en ljusare framtid? Har du höga ambitioner och en vilja att lära dig mer, med målet att studera vidare på högskola eller universitet? Då är NTI Vetenskapsgymnasiet i Helsingborg rätt skola för dig.

Vi ser att världen blir allt mer digital än analog, och att teknisk kunskap behövs – inte minst inom naturvetenskapen. Därför satsar vi stort på bioteknik. Vår skola präglas av nyfikenhet och ett nära samarbete mellan såväl naturvetare och tekniker som mellan lärare och elever. Hos oss får du goda möjligheter att påverka både din egen och skolans utveckling.

 • KREATIVITET
  Här får du mycket experimentellt arbete, undervisning i natur- och teknikämnen från årskurs 1, alltid tillgång till vårt makerspace samt gå på regelbundna studiebesök.
   
 • TEKNIK & MILJÖ
  Vi har ett helt nytt labb, tekniksal, och makerspace med toppmodern utrustning samt en trivsam grön innergård som bjuder in till skapande och kreativitet.
   
 • BIOTECH & HYDROPONICS
  Vi arbetar bl.a. med sensorer, bioteknik, experiment och hydroniska odlingar för att du ska få lära dig om och experimentera med modern teknik på riktigt!

Läs mer om oss på vår hemsida!

Våra program:

TE: Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap
Teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap är ett högskoleförberedande program. Vi ger dig en gedigen teknisk utbildning med en spetskompetens inom teknikvetenskap. Programmet fokuserar på matematik, fysik och teknik och passar dig som ser en framtid som bland annat civilingenjör inom tekniska områden.

NA: Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap
Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap ger dig möjlighet att fördjupa dig inom laboration, forskning och bioteknik. Programmet är för dig med ambitioner, som har viljan att studera och siktet inställt på universitet eller högskola. Du får lära dig ett naturvetenskapligt förhållningssätt, vilket innefattar förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning, systematiska iakttagelser samt skicklighet i att dokumentera dina iakttagelser.

NA: Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle
Detta program passar dig som vill kombinera naturvetenskap med ett samhällsperspektiv. Du utvecklar ett naturvetenskapligt förhållningssätt som innebär färdigheter i problemlösning, att föra logiska resonemang och göra systematiska iakttagelser. Du lär dig också applicera dessa färdigheter inom andra samhällsvetenskapliga discipliner såsom geografi, miljö, energi och internationella relationer.

Om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet är Sveriges ledande gymnasieskola inom tech, science och IT. På våra 25 skolor runt om i landet gör våra elever sig redo för en digital värld i snabb förändring. I höst är kanske du en av oss.

Oavsett om du väljer att plugga vidare eller börja arbeta direkt efter examen kommer du att ha nytta av din aktuella kunskap och erfarenhet från att använda den allra senaste tekniken. Du kommer att vara vaken och observant på ny forskning och heta trender. Forma din egen framtid idag, var med och utveckla samhället imorgon.

Visa mer

Kontakta NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg. NTI Vetenskapsgymnasiet Helsingborg hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • NA
 • TE

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!