På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

JENSEN gymnasium Västerås

Skolan startade 2009 och har blivit en omtyckt skola med gott rykte. Hos oss råder framåtanda och positiv stämning!

Vi tror på din förmåga att lyckas
Skolans lokaler är trivsamma, ljusa och öppna och ger en nära kontakt mellan lärare och elever. Trygghet och respekt är viktiga nyckelord för oss och vi tror på din förmåga att lyckas, samtidigt som vi ger dig mycket hjälp och stöd när du behöver. Vi tar din utbildning på stort allvar; här blir varje elev sedd och får möjlighet att utveckla sin egen förmåga. Vi tar tillvara elevernas intressen i undervisningen och har med vårt utbildningskoncept. Träning för verkligheten, en tydlig koppling till det som väntar efter gymnasiet.

Samarbete med näringslivet och Ung Företagsamhet
För att undervisningen ska vara både intressant och relevant har vi ett nära samarbete med näringslivet. Du får bland annat jobba med verklighetsbaserade case. Exempel på våra samarbetsparters är Swedbank, VLT, Hemnet, IKG och Crowne Howarth. Du får dessutom möjlighet att starta ditt eget företag genom Ung Företagsamhet.

Elevinflytande
Våra elevers åsikter är viktiga för oss och elevdemokratin genomsyrar vår skola. Eleverna har stora möjligheter att vara med och påverka såväl undervisning som vilka gemensamma traditioner vi ska ha. Tack vare de engagerade, drivna och professionella lärarna blir undervisningen både intressant och lärorik.

Program
På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng. 

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Titta gärna på våra nya filmer från Jensen
Må bra - prestera bättre
Hur det är att gå på JENSEN

Välkommen till JENSEN gymnasium Västerås!

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till JENSEN gymnasium Västerås.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • EK
  • SA