JENSEN gymnasium Västerås

Skolan startade 2009 och har blivit en omtyckt skola med gott rykte. Hos oss råder framåtanda och positiv stämning!

Vi tror på din förmåga att lyckas
Skolans lokaler är trivsamma, ljusa och öppna och ger en nära kontakt mellan lärare och elever. Trygghet och respekt är viktiga nyckelord för oss och vi tror på din förmåga att lyckas, samtidigt som vi ger dig mycket hjälp och stöd när du behöver. Vi tar din utbildning på stort allvar; här blir varje elev sedd och får möjlighet att utveckla sin egen förmåga. Vi tar tillvara elevernas intressen i undervisningen och har med vårt utbildningskoncept. Träning för verkligheten, en tydlig koppling till det som väntar efter gymnasiet.

Samarbete med näringslivet och Ung Företagsamhet
För att undervisningen ska vara både intressant och relevant har vi ett nära samarbete med näringslivet. Du får bland annat jobba med verklighetsbaserade case. Exempel på våra samarbetsparters är Swedbank, VLT, Hemnet, IKG och Crowne Howarth. Du får dessutom möjlighet att starta ditt eget företag genom Ung Företagsamhet.

Elevinflytande
Våra elevers åsikter är viktiga för oss och elevdemokratin genomsyrar vår skola. Eleverna har stora möjligheter att vara med och påverka såväl undervisning som vilka gemensamma traditioner vi ska ha. Tack vare de engagerade, drivna och professionella lärarna blir undervisningen både intressant och lärorik.

Program
På JENSEN gymnasium läser du samma gemensamma ämnen, program- och inriktningsämnen som på andra skolor. Men för samtliga program kan vi erbjuda intressanta profiler som gör dig extra väl förberedd för studier och arbetsliv. Allt inom ramen för vårt utbildningskoncept, Träning för verkligheten.

Vi har behöriga och kunniga studie- och yrkesvägledare som kan svara på dina frågor kring program, kurser, behörighet och meritpoäng.

Passa på att besöka oss på Öppet hus och ställ frågor eller hör av dig för att boka in ett besök där du får följa en klass under en skoldag!

Välkommen till JENSEN gymnasium Västerås!

I veckans Västerås Tidning business bilaga kan ni ta del av en intervju med ett av våra UF-företag ”Du är inte längre min dotter” som drivs av Julia och Nathalie. Gå in på deras instagram för att följa deras resa eller boka en föreläsning. Heja @duarintelangremindotter!😍

Ny vecka, nya möjligheter och nya mål! Work, wish, win.💪🏽 Ha en fin och produktiv måndag!

Idag har vi haft utbildning för både nyblivna och gamla aspiranter och ambassadörer. Grym förmiddag med grymt gäng!👊🏽😁😍 #jensentalk #jensenvasteras #jensengymnasium

❤️Idag sprider vi extra mycket kärlek på skolan! Elevkåren delar ut hjärtan till alla med uppmaningen att skriva ner en komplimang och klistra upp det på väggen.❤️ Vi har också en utmaning till våra följare, för att ni ska vara med och sprida en massa glädje med oss! Innan dagen är slut ska ni ha gjort följande: 1. Ge minst tre olika komplimanger till tre olika personer. 2. Skriv ner tre komplimanger till dig själv. Utöver det vill vi önska er alla en fin dag med massor av kärlek!❤️

Här kollar vi på Stina Nilsson i sprinten på lunchrasten

Det här har en av våra elever tillsammans med sina föräldrar bakat till oss lärare - ''Som tack för att ni gör ett sådant bra jobb och är en sådan bra skola''. Det här gör oss självklart oerhört glada, tacksamma och stolta. Vi hade aldrig kunnat göra ett sådant bra jobb utan våra fantastiska elever! Tack!💙 #jensentalk #jensenvasteras #jensengymnasium