På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vi ses på Stockholms gymnasiemässa i Älvsjö 21–23 november!

Internationella Kunskapsgymnasiet

Excellent command of Swedish and English

Internationella Kunskapsgymnasiet blandas lektioner och seminarier med workshops och personliga möten mellan lärare och elever. Det är så det ska vara på en skola, tycker vi. Individuella lösningar för att alla är olika och lär på olika sätt. Hos oss på Internationella Kunskapsgymnasiet är den internationella atmosfären påtaglig. Skolan har en internationell profil och delar av undervisningen bedrivs på engelska. Flera av våra lärare kommer dessutom från engelskspråkiga länder och som elev hos oss har du möjlighet att läsa internationell fördjupning på samtliga program.

Ett av våra ledord är också ”Excellent Command in both Swedish and English” - det betyder att du kommer att vara lika bra på engelska och svenska, akademiskt, när du tar studenten. Men du behöver inte vara proffs på engelska när du börjar hos oss. Vi hjälper dig att bli det.

”Skolan som verkar och syns i huvudstaden” är ett annat av våra ledord. Det betyder att vi deltar i och uppmärksammar aktuella händelser runt om i Stockholm. Vi bjuder t.ex. in politiker, författare eller andra aktuella personer till debatt och föreläsningar på skolan. Vi deltar årligen i FN-rollspelet Model UN både på skolan och utomlands. Kontakten med världen utanför är viktig och fördjupar dina kunskaper.

Våra program
Genom vårt samarbete med byggkoncernen NCC får du som elev på Teknikprogrammet följa hur olika byggprojekt och ett modernt miljötänkande utvecklas. Du kommer att ha regelbunden kontakt med NCC och i årskurs tre gör du en studieresa till ett land där NCC är verksamt. Du kan välja att läsa ett fjärde år på Teknik­programmet. Då fördjupar du dina kunskaper om byggande och gör en längre praktik hos NCC. Efter ditt fjärde år kan du börja arbeta direkt hos ett bygg­företag, dina kunskaper kommer att vara efterfrågade. Läs mer om T4 och se poängplan här

Väljer du Naturvetenskapsprogrammet gör du många studiebesök och deltar bl.a. i projekt tillsammans med Vetenskapens Hus.

Elever på Humanistiska programmet besöker de olika språkinstituten i Stockholm och läser du tyska får du göra två språkresor.

Samhällsvetenskapsprogrammet följer du samhällsutvecklingen nära ur ett internationellt- och lokalt perspektiv. Du kommer också att möta många spännande gästföreläsare och samverka med en skola i Indien.

Team, Responsibility, Trust är värdegrunden för hela vår verksamhet. Tillsammans tar vi vara på dina förmågor, utvecklar dem och fyller dig med kunskap inför framtiden.

Du kommer att bli förberedd för fortsatta studier i Sverige och utomlands.

Du vet väl att du är välkommen att testa att vara elev hos oss för en dag?
Kontakta Tf biträdande rektor Armi Tulldahl [email protected] och boka en tid.

Läs mer om våra program och arbetssätt på kunskapsgymnasiet.se. Kom och träffa oss på gymnasiemässan samt på våra öppna hus, så berättar vi mer om fördelarna med att vara elev hos oss!

Visa mer

Laddar...

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Internationella Kunskapsgymnasiet.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • SA
  • NA
  • HU
  • TE