På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk är skolan för ambitiösa studier och träning. Vi tar tillsammans med dig, ansvar för dina studier. De mål du sätter ska utmana dig utifrån din egen utgångspunkt, och vi lär dig de effektivaste metoderna för framgångsrika studier – studieteknik. Vi följer upp dina resultat regelbundet och coachar dig när det behövs. Vi ger dig förutsättningar för att du ska kunna nå dina mål, oavsett om målet är ett A eller ett E. Vi använder evidensbaserade undervisningsmetoder och ser till att lärarna kan tillämpa dessa metoder i klassrummet.

På Kalmar Fria Läroverk kan alla elever träna. Det spelar ingen roll om du aldrig tidigare har tränat eller om du vill bli bäst i världen på din idrott. Vi utmanar alla elever och tror stenhårt på att rörelse och träning leder till bättre studieresultat. Träning får dig att orka koncentrera dig och vara uthållig när du studerar. Studier och träning går helt enkelt hand i hand.

SÅ HÄR ARBETAR VI

 • Vi skapar Trygghet
  Framgångsrika studier börjar med att det känns bra att gå till skolan på morgonen. Våra skolor ska vara trygga platser med bra sammanhållning mellan både elever och personal. Därför jobbar vi mycket med aktiviteter utanför schemat som syftar till att vi har roligt och trivs tillsammans. Det skapar trygghet. Trygghet ska också genomsyra lektionerna. På Kalmar Fria Läroverk ska det vara arbetsro på lektionerna, eftersom vi ser det som en grundförutsättning för lärande. Det innebär att vi har tydliga regler – och tydliga konsekvenser om dessa regler inte följs.
   
 • Vi är Tydliga
  Vi är tydliga med vilka förväntningar vi har på våra elever och deras vårdnadshavare, precis som de kan ha förväntningar på oss. Det handlar exempelvis om att vi är tydliga med vad som ska göras på lektionerna och inte minst hur det går för dig i dina studier. Det handlar både om uppföljning av dina studieresultat och hur du kan förbättra dig. Detta brukar kallas summativ och formativ bedömning, och de kompletterar varandra.
   
 • Vi uppmuntrar dig att Träna
  Om du regelbundet tränar och utmanar din kropp med pulshöjande träning, förbättrar du din hälsa. Här är forskningen entydig. Träningen gör hjärnan mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Kort sagt, kombinationen av studier och träning är oslagbar för att du ska få ut det mesta av dig själv. Därför uppmuntrar vi alla våra elever att träna på skoltid, oavsett din nivå.


VÅRA TRÄNINGSTILLVAL
För oss är det viktigt att du hittar den träningsform som passar dig bäst. På Kalmar Fria Läroverk finns därför något för alla. Hos oss får du träna på skoltid för att utveckla både teoretiska, praktiska och personliga egenskaper. I Kalmar erbjuder vi Fys och hälsa (Profil) samt Kampsport (Profil och NIU).

PROVA-PÅ DAG
Är du intresserad av en prova-på-dag så går det bra att höra av sig till Studie- och yrkesvägledare [email protected], 0735-19 29 33 eller studie-och yrkesvägledaren på din skola.

OM FRIA LÄROVERKEN
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping och Ystad. Läs mer om Fria Läroverken på www.laroverken.se.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Kalmar Fria Läroverk.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

 • NA
 • TE
 • EK
 • SA
 • ES
 • EE
 • BF
 • IMV
 • IMY