Fischerströmska gymnasiet

Fischerströmska gymnasiet
Vår lilla skola finns mitt i centrala Karlskrona. Vi har lokaler i samma hus som Törnströmska gymnasiet. Cirka 300 elever går på skolan. Fischerströmska gymnasiet är en form av specialistenhet, där våra insatser ska hjälpa eleverna till vidare studier antingen på nationellt gymnasieprogram, vuxenutbildning eller folkhögskola. Några elever vill hellre arbeta och då får de hjälp att förbereda inträdet på arbetsmarknaden. 

Våra duktiga lärare arbetar tillsammans med elev, specialpedagog, kurator och studievägledare för att skräddarsy en individuell studieplan, som ofta innehåller såväl grundskole- som gymnasiekurser och praktik. Studieplanen sjösätts omgående och utvärderas sedan fortlöpande under studietiden. 

På Fischerströmska gymnasiet lägger vi stor vikt vid det förebyggande arbetet med demokrati- och värdegrundsfrågor. I det jobbet är varje person i personalen en viktig stöttepelare! Vi strävar mot att alla elever ska känna sig trygga på skolan för att kunna fokusera på sin utbildning.

På Fischerströmska gymnasiet hittar du Introduktionsprogrammen och Carpe Diem. Carpe Diem är en skola för elever med AST – Autism Spektrum Tillstånd och undervisningen skräddarsys efter varje elevs behov för att förbereda inför kommande gymnasiestudier. Fischerströmska gymnasiet är utlokaliserat på två ställen i kommunen.

Introduktionsprogrammen ligger på våning 4 och 6 i Psilanderhuset på Trossö. Carpe Diem ligger i det närliggande kvarteret Lindblad på Ölandsgatan.

Skolans namn
Skolan har fått sitt namn av lärarinnan Anna Fischerström som var en av skaparna av högre läroverket för flickor som var beläget på Trossö i början av 1900-talet.

Unikt på kommunens egna skolor!
På de skolor som kommunen driver finns alltid möjligheten att kontakta studievägledare, kurator eller skolhälsovård vilken skoldag som helst under skoltid. En trygghet för dig som elev. Vi har också egna bibliotek, matsalar och caféer i skolans lokaler.

Vill du flytta hit?
Vi har tillsammans med Karlskronahem utarbetat ett populärt boendekoncept som vi kan erbjuda dig. Vill du veta mer, kontakta vår aktivitetssamordnare på 0455-30 51 76.

Visa mer

Kontakta Fischerströmska gymnasiet


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Fischerströmska gymnasiet. Fischerströmska gymnasiet hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • IMA
  • IMV
  • IMS
  • IMY

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!