Fischerströmska gymnasiet

Fischerströmska gymnasiet är den lilla skolan med det stora hjärtat. Vi är en form av specialistenhet, där våra insatser ska hjälpa dig till vidare studier på nationellt gymnasieprogram, Vuxenutbildningen eller förbereda inför arbetsmarknaden. Lärare och studie- och yrkesvägledare arbetar med dig för att skräddarsy en individuell studie- eller utvecklingsplan.

Vår skola kännetecknas av ett stort engagemang för att du som elev ska må bra och hitta en känsla av samhörighet. Vi lägger stor vikt vid elevvård och att du ska känna dig sedd och bli mött på den kunskapsnivå du befinner dig.

Hos oss finns Introduktionsprogrammen och Carpe Diem, som är en skola för dig med AST (autismspektrumtillstånd). Introduktionsprogrammen ligger på våning 4 och 6 i Psilanderhuset på Trossö. Carpe Diem ligger i det närliggande kvarteret Lindblad på Ölandsgatan.

En trygghet för dig som elev är att du alltid kan kontakta studie- och yrkesvägledare, kurator eller elevhälsan. De finns tillgängliga alla skoldagar.

Vi har två egna bibliotek, egna matsalar och caféer i skolans lokaler.

Följ Fischerströmska gymnasiet på Facebook.

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!