Vi ses den 21-23 november 2023 på Stockholmsmässan i Älvsjö!

Bergstrands Gymnasium i Stockholm

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands gymnasium Stockholm. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!

Vårt mål är att utbilda eleverna till ett spännande yrke och vi utbildar bara inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Den inställningen har gjort att många stora företag i branschen gärna samarbetar med oss. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs. Det säger Annelee Bergstrand, grundare av Bergstrands Gymnasium.

Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningarna på Bergstrands Gymnasium ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Skolans mål är att alla elever ska ha tagit gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Bland dem som går Bergstrands Gymnasium får drygt nio av tio elever jobb efter utbildningen och nio av tio går ut med gymnasieexamen.

  – Vi skiljer oss från många andra skolor genom att vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att tänka så mycket på att du pluggar.

Bergstrands gymnasium Stockholm har samarbete med stora företag i branschen som Volkswagen, Bavaria, Bellmans, Carrier, Schenker, Honda, Harley Davidson, Valter Eklund, NRT Bygg, H Aronsson Byggnads, Gröna Lund m.fl. Vi har också nära kontakter med Mekonomen och Bilia. Det hjälper oss att ligga i framkant när det gäller utveckling av utbildningen samt tekniska lösningar på skolan. Kontakter som också gör att vi kan ordna bra praktikplatser för eleverna.

Du utbildar dig till ett riktigt yrke
De utbildningsprogram som finns på Bergstrands Gymnasium i Stockholm / Bromma är:

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Bergstrands Gymnasium i Stockholm.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BA
  • EE
  • FT