Bergstrands Gymnasium i Sigtuna

Välkommen till Bergstrands Gymnasium i Sigtuna! Vi erbjuder utbildningarna anläggningsfordon, husbyggnad samt mark och anläggning inom bygg- och anläggningsprogrammet. Inom fordons- och transportprogrammet erbjuds inriktningen transport. 

– Vårt mål är att utbilda eleverna till ett spännande yrke och vi utbildar bara inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Den inställningen har gjort att många stora företag i branschen gärna samarbetar med oss. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs. Det säger Annelee Bergstrand, grundare av Bergstrands Gymnasium.

Transport
Inriktningen transport på fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare/lastbilsförare. Du får en attraktiv utbildning som svarar mot branschens önskemål. Detta betyder att du kommer ha mycket goda möjligheter att få jobb direkt efter utbildningen.

Arbetsuppgifter för en yrkesförare är väldigt varierande. Du kan exempelvis leverera/hämta gods och paket till kunder, köra på en byggarbetsplats eller transportera gods runt om i hela världen.

Du som läser transportinriktningen har du många olika jobb att välja mellan. Distributionsförare, kranbilsförare, bygg- och anläggningsförare, specialtransporter, fjärr- och utlandstransporter, bärningsförare, skogstransporter, djurtransporter mfl. 

Snickare, plattsättare, anläggare eller varför inte anläggningsmaskinförare?
Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång.

Första året på bygg- och anläggningsprogrammet är gemensamt för alla elever och ger dig en bred och grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering. Du får också inblick i alla de yrkesutgångar som Bergstrands Gymnasium erbjuder. Under en tvåveckors period får du komma ut till en riktig byggarbetsplats.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning, husbyggnad, anläggningsfordon eller mark & anläggning.

Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningarna ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Skolans mål är att alla elever ska ha tagit gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Drygt nio av tio elever jobb efter utbildningen och nio av tio går ut med gymnasieexamen.

  – Vi skiljer oss från många andra skolor genom att vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du exempelvis måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att tänka så mycket på att du pluggar.

Du utbildar dig till ett riktigt yrke
De utbildningsprogram som finns på Bergstrands Gymnasium i Sigtuna är:

Visa mer

Kontakta Bergstrands Gymnasium i Sigtuna


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Bergstrands Gymnasium i Sigtuna. Bergstrands Gymnasium i Sigtuna hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BA
  • FT

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!