På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy Ok

Vi ses på Stockholms Digitala Gymnasiemässa 25-27 november!

Bergstrands utbildningar Sigtuna

Välkommen till Bergstrands NYA Gymnasium i Sigtuna med utbildningarna Anläggningsfordon, Husbyggnad & Mark och anläggning inom Bygg och anläggningsprogrammet samt Transport inom Fordons- och transportprogrammet.

En helt ny besättning lärare kommer tillsammans med ”gamla” transportlärarna (som jobbat på Bergstrands Gymnasium Arlanda) att lotsa dig genom skolgången till viktiga jobb i framtiden.

Vårt mål är att utbilda dig till ett yrke och vi utbildar bara inom de branscher där vi vet att det finns brist på arbetskraft. Den inställningen har gjort att många stora företag i branschen gärna samarbetar med oss. De vet att vi har elever som blir bra praktikanter och som har rätt kunskaper för att kunna rekryteras direkt efter skolavslutningen om så behövs. Det säger Annelee Bergstrand, grundare och vd på Bergstrands utbildningar.

Transportteknik
Inriktningen Transportteknik på Fordons- och transportprogrammet förbereder dig för jobb som yrkesförare/lastbilsförare. Du får en attraktiv utbildning som svarar mot branschens önskemål. Detta betyder att du kommer ha mycket goda chanser att få jobb direkt efter utbildningen.

Arbetsuppgifter för en yrkesförare är väldigt varierande, du kan exempelvis leverera/hämta pallar och paket till kunder, köra på en byggarbetsplats eller transportera gods runt om i Europa.

Du som läser Transportteknik kan även arbeta med schakt, vilket innebär att du hämtar sand, betong och annat byggmaterial för att sedan anlägga på plats med maskin.

Snickare, plattsättare, anläggare...?
Exakt vilket jobb det blir kan du bestämma under utbildningens gång.

Första året på Bygg- och anläggningsprogrammet är gemensamt för alla elever och ger dig en bred och grundläggande kunskap om byggprocessen, nybyggnad och renovering. Du får också inblick i alla de yrkesutgångar som Bergstrands utbildningar erbjuder. Under en tvåveckors period får du även komma ut till en riktig byggarbetsplats och se hur vardagen ser ut där.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning för år två och tre inom Husbyggnad, Anläggningsfordon eller Mark & anläggning.

Våra utbildningar utgår från verkligheten
I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska ämnen. Skolans mål är att alla elever ska ha tagit gymnasieexamen och vara anställningsbara efter utbildningen. Drygt nio av tio elever jobb efter utbildningen och nio av tio går ut med gymnasieexamen.

  – Vi skiljer oss från många andra skolor genom att vi jobbar med ”case” eller uppdrag, tagna ur verkligheten. Ska du exempelvis måla en vägg behöver du räkna ut hur mycket färg som behövs. Vill du ta betalt för ditt jobb behöver du räkna ut hur mycket du kan ta i timmen. När du ser direkt praktisk nytta av det du lär dig, blir det mycket roligare att lära. Du läser, räknar och skriver, ofta utan att tänka så mycket på att du pluggar.

Skolan har ett branschråd och diskuterar regelbundet behov och utbildningsfrågor tillsammans med branscherna och flera stora bolag. Det ger unika kontakter inom näringslivet och har bidragit till att Bergstrands utbildningar har ett gott förtroende hos branscherna. Det märks även i utbildningen.

Du utbildar du dig till ett riktigt yrke
De utbildningsprogram som finns på Bergstrands utbildningar i Sigtuna är:

Visa mer

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!

JAG ÖNSKAR MER INFORMATION


Vill du ha mer information om skolan eller en utbildning?
Här kan skicka dina frågor till Bergstrands utbildningar Sigtuna.

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • BA
  • FT