Ystad Gymnasium

Centralt i Ystad får du den stora skolans fördelar ihop med den lilla skolans gemenskap. Ystad Gymnasium är en skola med gott om utrymme för olika elever och människor. De många programmen och inriktningarna gör att du, som pluggar hos oss, lätt hittar andra med liknande intressen, men fortfarande har nära till elever från andra program.

Varje program har sina egna lokaler, verkstäder och studios för att du alltid ska lära dig i en så väl anpassad miljö som möjligt. Den teoretiska traditionen är lång här och om du väljer ett högskoleförberedande program får du en stabil studiegrund att stå på. Våra yrkesprogram sker alltid i nära samarbete med företag och verksamheter för att dina yrkeskunskaper ska få så hög kvalitet som möjligt. På yrkesprogrammen kan du alltid välja till högskolebehörighet.

Mer om programmen kan du läsa på www.ystadgymnasium.se

Boka skuggning
Ett bra sätt att uppleva Ystad Gymnasium, se lokalerna och känna på ett program är att skugga. Då får du följa med en klass under en vanlig dag på skolan. Skuggning bokar du via vår hemsida.

Elitträna handboll eller fotboll på skoltid – NIU
Vi erbjuder nationell elitidrottsutbildning i handboll eller fotboll i kombination med att du söker till ett av följande program BF, EK, NA, SA eller TE.

Välkommen till Ystad Gymnasium!
Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Här möter gamla traditioner en modern syn på lärande. Skolan är känd för sin speciella atmosfär och den fantastiska blandningen av människor med olika stilar, intressen, drömmar och visioner. Utbudet av program, inriktningar och fördjupningar är stort, vilket gör att du har möjlighet att skapa en unik utbildning. På Ystad Gymnasium är det du som är viktigast och vi strävar alltid efter att du ska nå din fulla potential!

Naturbruksprogrammet i samarbete med Ystad Djurpark
Det unika med utbildningen är att ett helt år av totalt tre gymnasieår studerar du som elev på plats i Ystad Djurpark. Där lär du dig både teoretiskt och praktiskt tillsammans med dina lärare och djurparkens personal om hur en djurpark ska skötas men de har även APL inom andra verksamheter inriktade på djurskötsel. Samarbetet mellan Ystad Gymnasium och Ystad Djurpark fungerar mycket bra och för eleverna på NB blir det "på riktigt" redan från start!

Här kan du se filmer från Ystad Gymnasium

Glöm inte att kolla in oss på Instagram>>

Här kan skicka dina frågor till Ystad Gymnasium.

• BF
  • ES