Ystad Gymnasium

Välkommen till Ystad Gymnasium!
Centralt i Ystad får du den stora skolans fördelar ihop med den lilla skolans gemenskap. Ystad Gymnasium är en skola med gott om utrymme för våra elever. vi erbjuder många olika programmen och inriktningarna som gör att du, som elev hos oss, lätt kan hitta andra med liknande intressen, men fortfarande har nära till elever från andra program.

Varje program har sina egna lokaler, verkstäder och studios för att du alltid ska lära dig i en så väl anpassad miljö som möjligt. Den teoretiska traditionen är lång här och om du väljer ett högskoleförberedande program får du en stabil studiegrund att stå på. Våra yrkesprogram sker alltid i nära samarbete med företag och verksamheter för att dina yrkeskunskaper ska få så hög kvalitet som möjligt. På yrkesprogrammen kan du alltid välja till högskolebehörighet.

På Ystad Gymnasium är det du som är viktigast och vi strävar alltid efter att du ska nå din fulla potential!

Mer om programmen kan du läsa på www.ystadgymnasium.se

Hotell- och turismprogrammet för läsåret 2021/2022
Från och med läsåret 2021/2022 är Hotell- och turismprogrammet ett lärlingsprogram i årskurs två och tre.

Åk 1
Utbildningen är skolförlagd med 4 veckors arbetsplatsförlagt lärande.

Åk 2 och 3
50% av utbildningen är ute på olika arbetsplatser inom hotell och turism. Den andra delen på 50% är teoretisk utbildning på plats i skolan.

Boka skuggning
Ett bra sätt att uppleva Ystad Gymnasium, se lokalerna och känna på ett program är att skugga. Då får du följa med en klass under en vanlig dag på skolan. Skuggning bokar du via vår hemsida. Uppdaterad information finns på hemsidan kring Covid-19.

Elitträna handboll eller fotboll på skoltid – NIU
Vi erbjuder nationell elitidrottsutbildning i handboll eller fotboll i kombination med att du söker till ett av följande program BF, EK, NA, SA eller TE.

Här kan du se filmer från Ystad Gymnasium

Glöm inte att kolla in oss på Instagram>>

Här kan skicka dina frågor till Ystad Gymnasium.

• niu
  • NA