Wilhelm Haglunds Gymnasium

Wilhelm Haglunds gymnasium är en friskola som erbjuder en stimulerande och kreativ utbildning i trygg och trivsam miljö. Vi är en liten skola med stort engagemang där varje elev blir sedd och där personal och elever har nära kontakt. Skolan arbetar målmedvetet med motivation, stöd och stimulans för att våra elever ska trivas, känna sig sedda och lyckas väl i sina studier, oavsett nivå. Lärarna finns tillgängliga för eleverna under hela arbetsdagen. Elever som önskar extra stöd eller större utmaningar har möjlighet att få det både före och efter skoltid.

Vi erbjuder det treåriga industritekniska programmet, men under utbildningen har du även möjlighet att läsa in den särskilda behörighet som krävs för tekniska utbildningar på universitet och högskolor, som till exempel civil- och maskiningenjör. I vår moderna verkstad är arbetet ”på riktigt” och leds av lärare med erfarenhet och kompetens från yrkesområdet industriteknik. Vår teknik och våra produktionsmaskiner motsvarar det senaste inom högteknologisk utrustning vilket också gör att eleverna är mycket väl förberedda för praktik och yrkesliv.

Praktik och sommarjobb
En viktig del av utbildningen är att komma ut i verkligheten och möta det riktiga arbetslivet och skolan har ett nära samarbete med teknikföretag i regionen. På Wilhelm Haglunds gymnasium gör du sammanlagt minst 19 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på till exempel Sandvik Coromant i Gimo eller på något annat teknikföretag i regionen. Eleverna erbjuds också sommarjobb där de har praktiserat under läsåret.

Under tredje läsåret erbjuds eleverna att göra sin APL på något av Sandviks företag utomlands. Varje år reser eleverna till länder som Japan, USA, Frankrike, Kina, Indien eller Australien för att praktisera på något av Sandviks bolag och lära känna landet, dess invånare, kultur och inte minst arbetskultur.

Med en examen från oss kan du börja jobba som industritekniker direkt efter examen eller gå vidare till högre studier vid universitet och högskola. Du kommer att ha stor arbetslivserfarenhet, aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke och inte minst - vara attraktiv på arbetsmarknaden!

Idag önskar vi Anton Ahltorp och Viktor Bodin WH15 lycka till i ungdoms-SM i CNC-svarvning.

Titta! Nu står vår monter klar på Fyrishov och väntar. Välkommen att kika förbi imorgon när elever och lärare berättar om vår utbildning. Vill du gå direkt ut i arbete efter gymnasiet eller vill du plugga spåret som ger samma behörighet som teknikprogrammet? Då är WHG något för dig.

Snart är det dags för Hazzelcut UF att åka till SM. På måndag den 8/5 bär det av mot Stockholm för att ställa ut och tävla. Det kommer rapporteras från mässan. #uf2017 #skärbräda #hasselbackspotatis

Lugnet före stormen! #scifest #quadcopter #whgy

Nu är tiden inne för våra årskurs treor att åka på sin utlands-APL. Från och med vecka 8 är de ute en månad på olika Sandviks fabriker i världen. Och vi alla har det stora nöjet att följa deras olika resor i deras bloggar. Bloggarna hittar ni på vår hemsida www.whgy.se Vi har även två killar som kommer vlogga (video blogga) sin resa i Kina. Vi önskar alla lycka till och hoppas alla får en fantastisk upplevelse där ute! #apl #utlandspraktik #sandvik #sandvikcoromant #flyga #uppleva #whgy

Prästen och sköterskan tog över idrotten !