Wilhelm Haglunds Gymnasium

Plugga vidare eller börja jobba?

På Wilhelm Haglunds gymnasium behöver du inte välja! Vi är en liten friskola som ägs av Sandvik AB och Östhammars kommun och erbjuder det treåriga industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik. Våra två inriktningar gör att utbildningen passar både dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet och dig som har tänkt plugga vidare på högskolan.

Om du väljer yrkesförberedande inriktning går du ut med examen som CNC-operatör till en arbetsmarknad som behöver dig. Självklart kan du läsa in grundläggande behörighet till högskolan om du skulle vilja plugga vidare senare i livet.

Du som väljer inriktningen yrkes- och högskoleförberedande kan läsa in särskild behörighet för tekniska högskoleutbildningar som till exempel civil- och maskiningenjör, samtidigt som du också får en yrkesexamen.

Besök vår skola i virtual reality och träffa elever och lärare som berättar om utbildningen - Klicka här >>

På Wilhelm Haglunds gymnasium arbetar vi målmedvetet med motivation, stöd och stimulans för att du som elev ska trivas, känna dig sedd och lyckas väl med dina studier oavsett nivå. Lärarna finns tillgängliga för eleverna under hela arbetsdagen och elever som önskar extra stöd eller större utmaningar har också möjlighet att få det både före och efter skoltid.

Vi har en stor, modern verkstad där arbetet är ”på riktigt” och leds av lärare med erfarenhet och kompetens från yrkesområdet industriteknik. Vår teknik och våra produktionsmaskiner motsvarar det senaste inom högteknologisk utrustning vilket också gör att du som elev är mycket väl förberedd för praktik och yrkesliv.

En viktig del av utbildningen är att komma ut i verkligheten och möta det riktiga arbetslivet. På Wilhelm Haglunds gymnasium gör du sammanlagt cirka 16 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på Sandvik Coromant i Gimo eller något annat teknikföretag i regionen. Du erbjuds också sommarjobb där du praktiserat under läsåret, vilket innebär en fot in på arbetsmarknaden och chansen att själv skapa goda kontakter med eventuella framtida arbetsgivare.

För dig som gillar att resa innebär tredje året på WHG en fantastisk möjlighet! Då erbjuds eleverna att göra sin APL på något av Sandviks företag utomlands som till exempel USA, Frankrike, Indien eller Italien.

Med en examen från oss kommer du att vara redo för högskolan, ha stor arbetslivserfarenhet och aktuella teoretiska och praktiska kunskaper inom ditt yrke, samt inte minst – vara attraktiv på arbetsmarknaden!

Här kan skicka dina frågor till Wilhelm Haglunds Gymnasium.

• IN