Vi ses på Älvsjömässan 22-24 november! Vi ses i monter C 15:10

Västerås Citygymnasium

Västerås Citygymnasium (VCG) är en mångkulturell svensk skola med mänskliga rättigheter, räddningstjänst och språklig profil, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Vi bygger broar mellan olika kulturer vilket ger toleranta öppna medborgare.

Våra tre yrkesprogram

• Barn- och fritidsprogrammet
  • Hotell- och turismprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet

Våra två högskoleförberedande program

• Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet

Vi erbjuder även fem Introduktionsprogram

• Yrkesintroduktion
  • Individuellt alternativ
  • Programinriktat val
  • Språkintroduktion för nyanlända invandrare​​​​​​

Via introduktionsprogrammen uppnår elever gymnasiebehörighet.

På VCG är det mycket praktik och resor som ingår i program och profiler, vi vill att eleverna ska få känna verkligheten inte bara läsa om den.

Intresseprofiler
Inom intresseprofilen mänskliga rättigheter (MR) får eleverna kunskaper om bl.a. främlingsfientlighet, diskriminering och aktuella konflikter runt om i världen. Inom MR-profilen samarbetar man med svenska FN-förbundet. Man anordnar frukost för fred, gör studiebesök och anordnar temadagar.

Inom räddningstjänstprofilen får eleverna kunskap om räddningsarbete, förebyggande räddningsarbete, riskhantering, humanitära insatser, krishantering, sjöräddning, etc.

Inom språkliga profilen läser eleverna spanska, franska eller tyska utifrån skiftande kunskapsnivåer, vilket öppnar upp för kommunikation med resten av världen, framför allt med Spanien, Latinamerika och fransk- eller tysktalande länder. Eleverna ges också tillfälle att lära sig om målspråksländernas seder och bruk, kulturyttringar, värderingar och sedvänjor. Västerås Citygymnasium erbjuder också undervisning upp till engelska 6, för att eleverna ska vara väl förberedda för studieresor, praktik och internationellt utbyte.

Välkomna till oss!

Laddar...

Här kan skicka dina frågor till Västerås Citygymnasium.

• NA
  • HT