Västerås Citygymnasium

Västerås Citygymnasium (VCG) är en mångkulturell svensk skola med mänskliga rättigheter, räddningstjänst och språklig profil, som genom interkulturell pedagogik skapar framtidens världsmedborgare. Vi bygger broar mellan olika kulturer vilket ger toleranta öppna medborgare.

Våra tre yrkesprogram

• Barn- & fritidsprogrammet
  • Hotell- & turismprogrammet
  • Vård & omsorgsprogrammet

Våra två högskoleförberedande program

• Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Naturvetenskapsprogrammet

Vi erbjuder även fem Introduktionsprogram

• Preparandutbildning
  • Programinriktat individuellt val
  • Yrkesintroduktion
  • Individuellt alternativ
  • Språkintroduktion för nyanlända invandrare
    Via introduktionsprogrammen uppnår elever gymnasiebehörighet.

På VCG är det mycket praktik och resor som ingår i program och profiler, vi vill att eleverna ska få känna verkligheten inte bara läsa om den.

Välkomna till oss!

I fredags den 15 december 2017 tävlade våra elever i DM i Badminton mot andra skolor som Carlforsska, Rudbeckianska och Widénska. I pojkklassen vann Hakim guldmedalj mot Rudbeckianska. Ali Zaki vann matchen om bronsmedaljen. I flickklassen vann Merry Karabedian silvermedalj. Stort grattis till er alla! Vi är mycket stolta över er!

Nu är årets gymnasiemässa i Västerås igång. Kom förbi och prata med oss en liten stund 🙂! #västeråscitygymnasium #gymnasiemässa2017 #bombardierarena #gymnasieval #vcg

Idag har vi traditionsenligt firat den Europeiska språkdagen. En av dagens många aktiviter resulterade i så här god fika. Mums 😊👌! #vcg #europeandayoflanguages #interkulturellpedagogik #västeråscitygymnasium

Så här börjar skolan i höst! Den börjar inte samtidigt för alla elever. Vi vill kunna ta emot alla på bästa sätt. Vi vill se till att du får bra information om skolan, ditt schema, lokalerna, etc. Läs här nedan vilken tid som gäller för dig!

Våra underbara studenter 2017 på väg ut i livet! Grattis!!! #västeråscitygymnasium #bästaeleverna #naturvetenskapsprogrammet #vårdochomsorgsprogrammet #hotellochturismprogrammet #samhällsprogrammet #barnochfritidsprogrammet #student2017

Ett axplock av bilder ifrån dagens mösspåtagning 👩‍🎓👏. Studenten nästa! #västeråscitygymnasium #mösspåtagning #student2017 #bästaeleverna #vcg