Tekniska Gymnasiet Uddevalla

Stor bildning med fokus på vetenskap, teknik och matematik. Verkliga färdigheter och personlig utveckling. Det här är Tekniska Gymnasiet. 

På Tekniska Gymnasiet är du och din utveckling alltid i centrum. Genom ett stort kunskapsfokus i kombination med verklighetsnära lärande – förenat i en ambitiös miljö – får du en utvecklande, spännande och användbar gymnasietid. 

Kunskap
För att uppnå så god bildning som möjligt får du djupdyka i kurser som stärker din förståelse för världen. Du får dels träna in faktakunskaper, dels resonera och diskutera. Skolans engagerade lärare finns alltid nära till hands för att stötta dig, se till att du får en kvalitativ utbildning och kan nå goda studieresultat.  

Teknik
Utöver den teoretiska kunskapen i klassrummet lär du genom att göra. Vissa saker blir man bäst på genom att göra på riktigt – och så är det med teknik. Därför får du programmera, experimentera och skapa i lokaler speciellt utformade för att främja kreativitet och utveckling. På så sätt vässar du din tekniska kompetens. 

Ambition
Tekniska Gymnasiet präglas av en speciell skolanda: En anda som uppmuntrar till studiero och trivsel. En anda där lärarna ställer krav och utmanar dig att utvecklas. En anda som gör att du kan nå dina mål – som elev och människa. 

Tekniska Akademin för Matematik
Tekniska Akademin för Matematik är skolans särskilda matematiksatsning, som hjälper dig nå en högre nivå i kurserna. Med bland annat studieverkstäder och ämnesintegrerad undervisning får du möjlighet att tackla ämnet på ett mer begripligt, kreativt och stimulerande sätt. 

Internationella erfarenheter
Tekniska Gymnasiet har ett globalt fokus i undervisningen, som belyser hur teknikbranschen fungerar ur ett internationellt perspektiv samt ger nya synvinklar. Som elev har du också möjlighet att resa till vår utländska partnerskola, där du får besöka intressanta platser och arbeta med projekt kopplade till dina kurser. 

Efter studenten 

På alla våra program blir du behörig att studera vidare på högskola eller universitet. Vårt verklighetsnära tillvägagångssätt ger dig även praktiska färdigheter och kontakter med näringslivet, vilket ger dig goda möjligheter att börja jobba direkt. 

Har du frågor gällande ditt gymnasieval, kontakta oss! 
Telefon:
010-33 10 500
E-post: [email protected]

Visa mer

Kontakta Tekniska Gymnasiet Uddevalla


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad, vill gå på öppet hus eller har frågor till Tekniska Gymnasiet Uddevalla. Tekniska Gymnasiet Uddevalla hör av sig inom kort!

Här kan du ange vilka program du är intresserad av på skolan (klicka på programsymbolen).

  • NA
  • TE
  • EE

DETTA BEHÖVER JUSTERAS

Hittar du några fel gällande programutbud, kontaktuppgifter, länkar eller liknande i denna skolpresentation så får du gärna meddela oss.
Fyll i formuläret så rättar vi inom kort!