STS Education Group

Plugga utomlands och var med om ditt livs äventyr!

Du som älskar att resa, uppleva nya kulturer, är nyfiken och redo att testa nya saker, åk med oss på ett high school-utbyte eller följ med på en språkresa på sommarlovet. Du kommer inte ångra dig, det vet vi – STS Education har funnits sedan 1958 och har sedan dess skickat över 1 200 000 ungdomar kors och tvärs över hela världen.

Att uppleva livet utomlands på ett high school-år eller en språkresa är att göra varje dag till ett spännande äventyr. Du lär känna en helt ny plats, kommer nära en annan kultur och lär känna människor från andra delar av världen. Är du redo för utmaningen?

Titta gärna in på vår TikTok >> eller vår Instagram >>

---------------------------------------------------------------

STS HIGH SCHOOL

När du pluggar utomlands som utbytesstudent får du inte bara uppleva det fantastiska med att resa. Du kommer formas till en världsmedborgare, utvecklas massor, växa som person och få ett ökat självförtroende.

Hur fungerar det?
Du kan välja mellan programmen STS ClassicSTS Select (där du väljer exakt vilken skola du ska gå på) och STS 2 in 1. Väljer du STS 2 in 1 så pluggar du i två olika länder, en termin i respektive land. Gemensamt för alla program är att du går på en lokal high school och bor i en värdfamilj.

Vilka länder kan man välja och hur länge kan man vara borta?
Med STS kan du välja mellan 20 programländer i Nord- och Sydamerika, Europa, Asien och Oceanien. Du väljer själv hur länge du vill studera utomlands, du kan vara borta ett läsår, en termin eller kortare tid.

När kan man åka och hur gammal ska man vara?
Många väljer att göra ett high school-år utomlands under gymnasietiden, efter ettan eller tvåan, men det börjar bli allt vanligare att åka direkt efter nian. Då slipper du ta en paus från din gymnasieklass. Du ska vara mellan 14–18 år när du ansöker, exakt ålder skiljer sig något mellan våra programländer.

När ska man ansöka?
Då ansökningsprocessen tar ganska lång tid så rekommenderar vi dig att söka minst ett år innan du planerar att åka. Är du ute i god tid så ökar dessutom chansen att hitta den allra bästa värdfamiljen för just dig.

Vill du veta mer?
Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur det är att plugga utomlands och alla turer kring hur det går till. Du kan också anmäla dig till våra informationsmöten eller boka en personlig intervju.

Anmäl dig till ett informationsmöte här >>

Boka personlig intervju här >>

Inspireras av våra studenter!
Följ oss på Instagram @stsworldwide för takeovers varje vecka och på TikTok @stseducation för att se hur våra studenter har det.

---------------------------------------------------------------

STS SPRÅKRESOR

Vill du åka på en språkresa och spendera några veckor på sommarlovet tillsammans med våra duktiga ledare och jämnåriga från hela världen?

Med STS kan du åka till England, Malta, Frankrike, Spanien, USA eller Japan och vara borta i 1–4 veckor. Du väljer själv vart du vill åka, oavsett land eller stad så kommer du att uppleva nya platser, få nya vänner, förbättra dina språkkunskaper, ha otroligt roligt och, det kanske viktigaste av allt, bli mer självständig, öka på ditt självförtroende samt utmana och lära känna dig själv.

Det finns olika typer av språkresor
Du kan välja en klassisk språkresa där du varvar språklektioner i klassrum med superkul aktiviteter. Men du kan även välja en språkresa som innebär att du tränar din favoritsport, fokuserar på fotografi eller mest bara turistar ihop med ungdomar från andra länder. Du väljer om du vill bo i värdfamilj, på skolcampus eller på resort.

Läs mer om våra Språkresor och hur det går till här >>

Inspireras

Reportage & Nyheter

Här kan skicka dina frågor till STS Education Group.